Eveniment

Peste 100 de sancțiuni, aplicate de polițiști la finalul săptămânii trecute

 -  - 


La finalul săptămânii trecute, polițiștii din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile pentru siguranța traficului rutier și prevenirea accidentelor, controale fiind efectuate pe raza întregului județ.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, polițiștii au oprit pentru control 160 de autovehicule și au legitimat peste 200 de persoane.

S-a acționat pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind efectuate 82 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 105 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 36.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute șapte permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au constatat, în flagrant delict, mai multe infracțiuni pentru care s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale.

Astfel, cu dosar penal s-a ales un bărbat din Baia Mare care, deși avea permisul suspendat, a fost prins în timp ce conducea cu viteză peste limita legală pe DN 17D.  

”La data de 25 septembrie, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Serviciului Rutier au depistat și oprit în trafic un bărbat, de 44 de ani, din Baia-Mare care conducea un autoturism pe Drumul Național 17D, prin localitatea Săsarm. Autoturismul în cauză rula cu viteza peste limita legală, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 104 km/h. Totodată, fiind efectuate verificări, polițiștii au constatat faptul că are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind cercetat într-un dosar penal în urma unui accident rutier cu victime. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, dosar penal a fost întocmit și în cazul unui bărbat care conducea o mașină neînmatriculată.

La data de 24 septembrie, polițiștii năsăudeni au oprit, pentru control, un autoturism, iar la volan au identificat un bărbat de 32 de ani, din Mititei. Autovehiculul a fost depistat și oprit în Salva, la intersecția drumurilor naționale 17C cu 17D, în timp ce se deplasa pe direcția Salva-Coșbuc. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că autoturismul avea autorizația provizorie de circulație expirată. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.  În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Alți trei șoferi s-au ales cu dosare penale pentru că s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. 

La data de 25 septembrie, polițiștii din Năsăud au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară, la volanul căreia se afla un bărbat, de 49 de ani, din Coșbuc. Autovehiculul în cauză a fost depistat și oprit pe raza localității Telciu. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se menționează în buletinul Poliției.

”În seara de 24 septembrie, polițiștii din Sângeorz-Băi au depistat în trafic un autoturism care circula pe Drumul Județean 172D, prin Poiana Ilvei, iar la volan se afla un bărbat de 37 de ani, aflat sub influența alcoolului. Rezultatul testării cu aparatul etilometru a fost 1.35 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

”La data de 25 septembrie, polițiștii din Sângeorz-Băi au depistat în trafic un autoturism care circula pe raza orașului, iar la volan au identificat un tânăr de 20 de ani, ce se afla sub influența alcoolului. Verificările efectuate de polițiști au indicat faptul că șoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Rezultatul testării cu aparatul etilometru a fost 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, adaugă Poliția.

163 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.