Peste 150 de bistrițeni au solicitat o locuință socială. Vezi lista de prioritate întocmită de Primăria Bistrița!

 -  -  1812037În cursul anului 2018, la Direcţia Patrimoniu din cadrul Primăriei Bistrița s-au depus un număr de 151 de solicitări privind atribuirea unei locuinţe sociale în anul 2019.

O comisie special constituită în acest scop a analizat solicitările depuse în perioada  1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018 şi a întocmit lista de prioritate pentru anul 2019 cuprinzând persoanele îndreptăţite să beneficieze de o locuinţă socială, în număr de 142, precum şi lista cu persoanele care nu sunt îndreptăţite să beneficieze de o locuinţă socială în anul 2019, respectiv un număr de 9 persoane.

Potrivit Primăriei Bistrița, la întocmirea listelor s-a ţinut cont de legislația în vigoare cu privire la accesul la o locuinţă socială, în vederea închirierii şi modalitatea de repartizare a acestora, precum şi unele prevederi privind stabilirea criteriilor şi a ordinii de prioritate în funcţie de condiţiile de locuit ale solicitanţilor, numărul copiilor şi al celorlalte persoane care gospodăresc împreună cu solicitanţii, starea sănătăţii solicitanţilor sau a unor membri ai familiilor acestora, vechimea cererilor.

În aceste condiții, lista de prioritate pentru anul 2019 cuprinde 142 de persoane și arată astfel:

9 cereri din cele 151 depuse au fost respinse:

 

Cele două liste trebuie supuse aprobării Consiliului Local al municipiului Bistriţa şi după adoptare vor fi aduse la cunoştinţa publică prin afişare. Eventualele contestaţiile împotriva hotărârii se vor adresa instanţei de contencios administrativ competentă, potrivit legii, în termen de 30 de zile de la data aducerii la cunoştinţa publică a Hotărârii Consiliului Local.

În limita numărului şi structurii locuinţelor sociale disponibile în anul 2019, se vor emite dispoziţii de repartizare în ordinea stabilită în lista de prioritate rămasă definitivă.

18 bookmark
1 notes
1762 views
bookmark icon

One thought on “Peste 150 de bistrițeni au solicitat o locuință socială. Vezi lista de prioritate întocmită de Primăria Bistrița!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.