Peste 150 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în spitalele din Bistrița și Năsăud. Cum stă județul la capitolul locuri disponibile

 -  -  1075


Peste 150 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt internați în acest moment în Spitalul Județean de Urgență Bistrița și în Spitalul Orășenesc Dr. George Trifon din Năsăud. Doar 5 paturi destinate pacienților adulți cu COVID-19 mai sunt libere în județ, acestea fiind vacante la spitalul din Năsăud.

Astfel, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Florin Lazăr, nici în secția special destinată pacienților COVID-19 și nici în cea de Anestezie și Terapie Intensivă nu mai sunt paturi libere pentru pacienți adulți infectați cu noul coronavirus.

Avem 96 de pacienți internați în secția COVID-19 și încă 12 în Anestezie și Terapie Intensivă, secție unde au fost suplimentate locurile cu încă două paturi. Mai sunt disponibile 11 locuri pentru pacienții minori”, a declarat Florin Lazăr.

De asemenea, la Spitalul Orăşenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud, potrivit managerului Daniel Marcu, sunt internate 47 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, mai fiind disponibile doar 5 locuri pentru pacienții COVID-19. Unitatea medicală încearcă să găsească soluții pentru a suplimenta numărul de locuri destinate pacienților COVID-19, cererea din acest punct de vedere fiind tot mai mare. ”Am suplimentat deja numărul de locuri și cu toate acestea ne apropiem din nou de atingerea capacității maxime. O să mai încercăm, spre sfârșitul săptămânii viitoare, să mai suplimentăm numărul de locuri. Suntem în lucrări acum”, a declarat Daniel Marcu.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în intervalul 4 – 5 noiembrie, au fost raportate 176 de noi cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 20 provin de la Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, 10 provin dintr-un centru pentru vârstnici de la Beclean, alte trei dintre unitate medico-socială din județ (un beneficiar, doi angajați) și un caz a fost întregistrat la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.

0 notes
200 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *