Din Bistrita

Peste 160 de sancțiuni și mai bine de 40 de permise reținute, în urma unei acțiuni a polițiștilor din Bistrița, Năsăud și Sângeorz-Băi

 -  - 


În ultimele două zile, polițiștii din Bistrița, Năsăud și Sângeorz-Băi au desfășurat acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, pe principalele artere rutiere fiind organizate controale. În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 163 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației în vigoare privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 100.040 lei. Totodată, ca măsură complementară, oamenii legii au reținut 42 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În timpul acțiunilor de control, oamenii legii au depistat un tânăr care conducea o mașină deși se afla sub influența drogurilor.

La data de 4 august, în jurul orei 2:00, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, au desfășurat activități de supraveghere a traficului rutier pe raza localității Zagra, pe Drumul Județean 172. În trafic, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 19 ani din Poienile Zagrei. În urma testării cu aparatul Drager DrugTest 5000, polițiștii au constatat faptul că rezultatul este pozitiv în cazul substanței Cannabis. Șoferul a fost condus și la spital pentru recoltarea de probe biologice. Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

De asemenea, un alt șofer s-a ales cu dosar penal pentru că s-a urcat la volan deși consumase alcool.

La data de 3 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat în flagrant delict, pe Drumul Județean 151, în Șieu-Odorhei, un șofer aflat sub influența alcoolului. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 56 de ani, din Coasta, care în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că se află sub influența alcoolului, valoarea indicată fiind de 0,52 mg/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior șoferul a fost transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Cu dosar penal s-a ales și un tânăr din Șieu care a fost implicat într-un accident rutier.

”În data de 3 august, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au intervenit la un accident rutier în Șieuț pe Drumul Județean 154. Din primele date, un bărbat de 55 de ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, la intrare în localitatea Șieuț dinspre Monor, a intrat în coliziune cu un utilaj agricol condus de un bărbat de 30 de ani, din Șieuț. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că utilajul agricol implicat în evenimentul rutier nu este înmatriculat. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul șoferului de 55 de ani și de 0,55 mg/L alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 30 de ani, acesta fiind ulterior transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice. Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe cât și pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, se mai arată în buletinul Poliției.

182 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.