Din Bistrita

Peste 170 de milioane de lei vor sosi în Bistrița-Năsăud pentru investiții în infrastructura de distribuţie a gazelor naturale

 -  - 


Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că a finalizat procesul de repartizare a fondurilor disponibile prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale.

Astfel, județul Bistrița-Năsăud va beneficia de o sumă totală de peste 170 de milioane de lei pentru astfel de investiții.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat – a spus ministrul, subliniind că, la alocarea fondurilor disponibile prin Programul „Anghel Saligny”, au contat doar aceste date statistice.

„70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localităţi, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de Investiţii ‘Anghel Saligny’, prin care vom racorda gospodăriile la reţeaua de apă, canalizare, gaze şi vom reabilita drumuri„, a spus ministrul Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării a reamintit că, la nivel național, sunt finanțate şi alte proiecte pe domeniul reţelelor de gaze naturale, fiind vorba despre proiecte depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din 165 unităţi administrativ-teritoriale.

De asemenea, tot prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, județul Bistrița-Năsăud ar urma să beneficieze de circa 1,2 miliarde lei pentru lucrări de apă şi canalizare şi modernizare a unor drumuri și poduri.

Lista proiectelor poate fi consultată pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

137 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.