Eveniment

Peste 180 de permise de conducere reţinute, în weekend, pentru depăşirea limitei de viteză

 -  - 


Pentru creşterea gradului de siguranță a celor care circulă pe drumurile publice, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud continuă acțiunile în trafic. Numai la finele săptămânii trecute au fost verificate peste 600 de autovehicule, fiind legitimate peste 500 de persoane. 

”Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 349 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 288.000 de lei, pentru nerespectarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile public și a Legii 61/1991 privind  sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Ca măsură complementară, oamenii legii au dispus reținerea a 218 permise de conducere, dintre care 184 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, pentru prevenirea și combaterea consumului de stupefiante, în trafic au fost efectuate peste 60 de testări cu aparatele etilotest și drugtest și au fost efectuate verificări în incinta unor localuri publice”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

În plus, un șofer care conducea sub influența alcoolului s-a ales cu dosar penal.

”La data de 2 octombrie, în jurul orei 3:00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit în trafic, pe Bulevardul Republicii, un autoturism. La volan a fost identificat un bărbat de 31 ani, din Salva. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i ulterior recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroul Rutier, în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, adaugă Poliția.  

Și o tânără care a fost prinsă în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive s-a ales cu dosar penal.

La aceeași dată, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 172, între Figa și Beclean. La volanul autoturismului a fost identificată o tânără de 23 de ani, din Țigău. În urma testării cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței metamfetamină, aceasta fiind ulterior condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice. Cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în buletinul de presă al Poliției.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, scopul principal al acestor acțiuni este de a-i determina pe participanții la trafic să nu se abată de la respectarea regulilor rutiere și să conștientizeze pericolul la care se expun prin încălcarea normele de circulație pe drumurile publice. O atenție deosebită este acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, cât și a șoferilor care nu respectă limita legală de viteză.

 

225 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.