Peste 180 mc de material lemnos fără documente legale, confiscaţi de poliţiştii de la Combaterea Delictelor Silvice şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere

 -  -  1937


În perioada 22-23 aprilie 2020, poliţiştii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice și specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au efectuat controale în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul exploatării, circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Verificările au fost desfăşurate în mai multe comune de Valea Someşului şi Valea Sălăuţei.

Astfel, în trafic, poliţiştii au oprit pentru control, în localitatea Cormaia, un camion care transporta material lemnos, iar în urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, pentru jumătate din încărcătură conducătorul auto nu avea documente legale de provenienţă. Acesta transporta 14 mc de material lemnos, iar pentru 7 mc nu a putut prezenta documente legale, cantitate care a fost confiscată de poliţişti. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, cuantumul total fiind de 5000 de lei.

Totodată, în perioada 22-23 aprilie, poliţiştii şi specialiştii Gărzii Forestiere au efectuat controale de specialitate la cinci societăţi comerciale şi depozite de material lemnos, iar cu ocazia verificărilor, au fost constatate nereguli privind modul de expediere a materialului lemnos. Astfel, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 25.000 lei şi a fost confiscată cantitatea de 175,31 mc de material lemnos.

Valoarea totală a materialului lemnos confiscat cu ocazia acţiunilor desfăşurate în perioada menţionată a fost de 37.684 lei.

Totodată, poliţiştii de la Serviciul Rutier au depistat o autoutilitară care transporta material lemnos fără acte în regulă.

”La data de 23 aprilie, cu ocazia acţiunilor preventive şi de monitorizare a traficului rutier, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară care circula pe drumul naţional 17, pe raza municipiului Bistriţa. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Mijlocenii Bârgăului a declarat poliţiştilor că transportă hrană pentru animale însă, cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit cherestea ascunsă după nişte baloţi de fân”, arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În sprijin au fost solicitaţi poliţiştii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice care, împreună cu reprezentanţi ai ocolului silvic Bistriţa au constatat faptul că este vorba despre 8,02 mc de cherestea.

Întreaga cantitate de material lemnos fără documente legale, în valoare totală de 5.766 de lei, a fost confiscată, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 5000 lei.

1 notes
62 views
bookmark icon

One thought on “Peste 180 mc de material lemnos fără documente legale, confiscaţi de poliţiştii de la Combaterea Delictelor Silvice şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *