Peste 2.000 de pensionari din Bistrița-Năsăud au beneficiat de bilete de tratament în acest an

 -  -  1182


În anul 2019, peste 2000 de pensionari din județul Bistrița-Năsăud au beneficiat de bilete de tratament, având astfel șansa de a se relaxa în stațiuni din România precum Buziaş, Covasna, Băile 1 Mai, Bizușa sau Geoagiu-Băi.

În cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social din această lună, Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud a prezentat câteva date cu privire la modalitățile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru asiguraţii sistemului public de pensii. Astfel, potrivit directorului adjunct al instituției, Teodor Chiciudean, în anul 2019, județului Bistrița-Năsăud i-au fost repartizate 2.408 bilete de tratament, dintre acestea fiind valorificate 2.348 de bilete. În plus, 547 au fost gratuite.

Teodor Chiciudean a mai completat că acordarea biletelor de tratament a început în cursul lunii martie, acestea fiind eșalonate pe 18 serii. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, prețul biletului incluzând tariful pentru 12 zile de tratament balnear.

În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.

De astfel de bilete beneficiază pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor se acordă, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

0 notes
307 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *