Peste 20 de primării din Bistrița-Năsăud primesc bani de la Guvern pentru a reface infrastructura locală afectată de inundații și alunecări de teren

 -  -  1435


Un număr de 22 de unități administrativ-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud vor primi bani de la Guvern pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate de inundații și alunecări de teren.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, Guvernul României a alocat din Fondul de rezervă suma de 7,4 milioane lei pentru primăriile din județ afectate de fenomenele hidrometeorologice deosebite produse la începutul anului 2021.

Alocarea s-a făcut ca urmare a solicitărilor făcute de către Instituția Prefectului, care a înaintat un raport al pagubelor produse de alunecările de teren și inundații. Raportul a fost întocmit după întâlniri în teren ale comisiei mixte înființate prin ordin de prefect în luna februarie”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Bistrița-Năsăud.

Printre comunele în care vor ajunge bani se numără și:

  • Leșu (1.605.000 lei),
  • Târlișua (814.000 lei)
  • Feldru (680.000 lei)
  • Rebrișoara (635.000 lei)
  • Spermezeu (505.000 lei).

”Este un sprijin bine-venit pentru localitățile afectate de alunecări de teren și inundații. Acum se vor putea efectua lucrările necesare, pentru că am constatat, în urma vizitelor în teren, că refacerea infrastructurii este un obiectiv care trebuie rezolvat urgent. Mulțumesc Guvernului pentru promptitudinea cu care a alocat fondurile de refacere”, a precizat prefectul Stelian Dolha.

0 notes
560 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *