Peste 200 de amenzi, în weekend, în urma acțiunilor derulate de polițiști pe drumurile din județ

 -  - 


În perioada 24 – 26 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Serviciul Rutier, de la formațiunile de profil din teritoriu și de la ordine publică au desfășurat, în sistem integrat, acțiuni de control pe principalele artere rutiere din județ.

Acțiunile au fost executate în principal pe drumurile cu risc ridicat de accidente, scopul acestora fiind de a preveni producerea unor evenimente rutiere și de a crește gradul de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Totodată, pe raza municipiului Bistrița și a orașelor Beclean și Năsăud, polițiștii însoțiți de jandarmi au acționat pentru combaterea faptelor cu violență și a consumului de droguri, în zonele unde funcționează cluburi sau discoteci.

În cadrul activităților desfășurate au fost folosite dispozitive pentru măsurarea vitezei, și aparatele etilometru și drugtest.

”Polițiștii au constatat și aplicat peste 230 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 26.000 lei, fiind reținute 6 de permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare, fiind constatate abateri rutiere, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și încălcări ale normelor de conviețuire socială, conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. În cadrul activităților au fost legitimate peste 430 de persoane și verificate aproape 340 de autovehicule, fiind totodată dispusă testarea a peste 130 de persoane cu aparatele etilometru și drugtest”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Acțiuni similare sunt desfășurate zilnic de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Vizualizări 1,304 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.