Peste 200 de cazuri de COVID-19 în şcolile din Bistrița-Năsăud; 55 de grupe și clase de preșcolari și elevi desfășoară cursuri online

 -  -  7


Un număr de 55 de grupe de preșcolari și clase de elevi desfășoară activități în sistem online, ca urmare a confirmării unor cazuri de COVID-19 în structurile din care provin.

Într-o conferință de presă susținută marți, șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Aurelia Dan, a declarat că peste 200 de cazuri de COVID-19 sunt active în acest moment în rândul elevilor și personalului din școlile din județ.

În acest moment, toate unitățile de învățământ funcționează în format fizic, având următoarele cazuri de infectări: 171 de cazuri de preșcolari și elevi infectați şi 44 de infectări în rândul personalului didactic. Momentan sunt 55 de clase, respectiv grupe în online. Menționez că această situație este determinată de prevederile ordinului anterior”, a declarat Aurelia Dan.

Aurelia Dan a reamintit că, potrivit unui nou ordin, din 17 ianuarie, scenariul în baza căruia funcţionează unitățile de învăţământ se stabilește în funcţie de rata de ocupare a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19. Astfel, acolo unde rata de ocupare a paturilor la nivel judeţean este sub 75%, cursurile se desfăşoară cu prezenţă fizică, iar dacă rata de ocupare depăşeşte 75%, toate şcolile din judeţ trec în scenariu online.

Noul ordin mai prevede că o formațiune intră în online doar dacă la nivelul ei se înregistrează trei cazuri de infectare și nu doar unul, cum a fost anterior.

Revenirea la şcoală cu prezenţă fizică se face numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel judeţean. 

Aceste date sunt în dinamică. Sperăm ca rata de ocupare a paturilor de spital destinate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 să permită funcționarea unităților de învățământ în format fizic cât mai mult timp cu putință”, a încheiat Aurelia Dan.

Rata de ocupare este comunicată săptămânal de către Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, pe site-ul propriu, ziua de referință fiind joia.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.