Peste 200 de persoane diagnosticate cu COVID-19 și aflate în izolare, verificate de forţele de ordine

 -  - 


În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au organizat o acțiune de control pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile de izolare și carantină dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

În acest context, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în municipiul Bistrița au fost efectuate 446 de verificări, dintre care 232 la persoane aflate în izolare, restul fiind la persoane față de care s-a dispus măsura carantinei la domiciliu, nefiind constatate nereguli.

De asemenea, în intervalul orar 15:00-19:00, tot în municipiul Bistrița, a fost desfășurată o acțiune la care au participat polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică, Biroului Rutier și jandarmi. Activitățile au vizat verificarea modului de respectare a prevederilor legale în contextul stării de alertă și pentru prevenirea răspândirii Sars-CoV2, prevenirea comiterii faptelor antisociale, precum și a accidentelor rutiere.

Astfel, au oprite pentru control mai multe autovehicule, au fost legitimate 35 de persoane și verificați 14 agenți economici, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, în cadrul căruia efectuează cercetări. Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 59 de ani, din Bistrița, care, în timp ce efectua manevra de mers înapoi pe o stradă din municipiu, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat de 61 de ani, din Căianu Mic.

Cei doi au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,50 mg/l  alcool pur în aerul expirat în cazul bistrițeanului și negativ în cazul celuilalt conducător autor. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus de bărbatul din Bistrița are inspecția tehnică periodică expirată, iar înmatricularea este suspendată din data de 6 ianuarie 2022.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice, cel în cauză fiind condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

2 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.