Peste 200 de sancțiuni, aplicate de jandarmi în timpul misiunilor din această săptămână

 -  -  938


Jandarmii, la fel ca alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, execută zilnici misiuni pentru protejarea populaţiei în contextul pandemiei de coronavirus, dar și pentru verificarea respectării prevederilor legale în vigoare pe linia prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2. Numai în această săptămână au fost aplicate peste 200 de sancțiuni celor care nu au respectat măsurile impuse de autorități.

Numai în ultima săptămână, angajații Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud au verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală în 628 de locaţii.

”Astfel, au fost verificate 447 de societăţi comerciale, în perioada analizată fiind legitimate 2.581 de persoane. Au aplicate în total 223 de sancţiuni, astfel: 37 de amenzi în valoare de 17.800 lei şi 186 de avertismente scrise”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

În perioada menţionată, numai pentru persoanele care nu au respectat restricţiile de liberă circulaţie în intervalul 23.00-05.00, au fost aplicate 23 de sancţiuni, astfel: 18 avertismente scrise şi 5 amenzi în valoare de 2.500 lei.

În schimb, majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Din cele 200 de sancţiuni aplicate numai pe această linie, 19 au fost amenzi în valoare de 9.500 de lei și 181 au fost avertismente scrise.

Totodată, în ultima săptămână au mai fost aplicate şi sancţiuni privind nerespectarea legii nr. 61 din 1991, actualizată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Acţiuni de acest gen se vor desfăşura în toate localităţile judeţului, atât independent, cât şi în cooperare cu alte structuri, până la încetarea măsurilor restrictive.

0 notes
63 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *