Din Bistrita

Peste 230 de teste într-o singură zi – recordul înregistrat în Laboratorul de biologie moleculară de la SJU Bistrița

 -  - 


În Laboratorul de biologie moleculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița se efectuează zilnic circa 150 de teste, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany, care completează că s-a înregistrat și un record al numărul de teste efectuate într-o singură zi – peste 230.

”În medie, în Laboratorul Spitalului Județean se fac cam 140 – 150 de teste/zi, dar am avut și zile în care s-au efectat mai multe teste. Recordul este de 233 de teste/zi. Când am avut multe probe de făcut, personalul a stat peste program, pentru a putea face toate testele care erau în lucru”, a declarat Gabriel Lazany.

Sursa citată a mai precizat că, de la debutul pandemiei și până în prezent, în laboratorul de la SJU Bistrița s-au efectuat aproximativ 7.500 de teste pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus.

La laboratorul nostru au fost realizate până în prezent 7.411 teste. Vorbim despre 4.299 de pacienți cu unică testare”, a completat Gabriel Lazany.

În ceea ce privește persoanele testate, potrivit managerului SJU Bistrița, în cea mai mare parte, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud este cea care stabilește în ce cazuri se impune testarea.

Metodologia de testare este stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică. Direcția de Sănătate Publică lucrează după această metodologie și testează doar persoanele suspecte, contacții, exact cum este prevăzut în metodologie”, a mai spus Gabriel Lazany.

În Laboratorul RT-PCR de la SJU Bistrița se efectuează și teste la cerere pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus. O astfel de testare costă 290 de lei.

De asemenea, la nivel județean, teste COVID-19 se efectuează și în laboratorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, aici fiind efectuate mai bine de 2.000 de teste.

18 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.