Peste 26 de milioane de euro pentru orașul Beclean, doar prin proiectele finanțate de Uniunea Europeană în perioada 2014 – 2020

 -  -  1001


În exercițiul financiar 2014 – 2020, Primăria orașului Beclean a reușit să obțină finanțare europeană pentru un număr de 10 proiecte, valoarea totală a fondurilor provenite de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea acestui oraș fiind de circa 132 milioane de lei (mai bine de 26 de milioane de euro).

Potrivit directorului general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord – Vest, Marcel Boloș, cele 10 proiecte din exercițiul financiar 2014-2020 au fost finanțate din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional (POR) și au vizat domenii precum infrastructura de sănătate, educație, social, mobilitate urbană și eficiență energetică. Valoarea totală a celor 10 proiecte a fost de 162 de milioane lei, din care 132 de milioane lei au reprezentat fonduri europene.

După aceste investiții, orașul Beclean are ”cea mai modernă și dotată grădiniță din România și o stațiune de milioane de care se bucură atât turiștii, cât și locuitorii orașului Beclean”, spune Marcel Boloș.

Însă lucrurile nu se opresc aici și administrația locală din Beclean împreună cu specialiștii ADR Nord-Vest pregătesc portofoliul de proiecte aferent exercițiului financiar 2021-2027.

”Vă asigur că orașul Beclean se va bucura în următorul exercițiu financiar 2021-2027 de accesarea de fonduri europene pe mai multe direcții, în principal extinderea mobilității urbane, regenerare urbană prin crearea de zone de interes public, digitalizare și turism, astfel încât să crească calitatea vieții tuturor locuitorilor orașului. Continuăm munca în toate sectoarele!”, a precizat primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Marcel Boloș dă asigurări că ADR Nord-Vest este alături de autoritățile locale și le susține în accesarea fondurilor europene.

De la alocări de bani prin programe, la proiecte concrete e cale lungă, iar acest lucru îl cunosc. Din acest motiv, noi ca entitate regională ne-am asumat să fim alături de autoritățile publice locale din regiunea noastră și să îi sprijinim să pregătească din timp cele mai importante proiecte pentru comunitățile lor”, a adăugat Marcel Boloș.

Zilele trecute, directorul general al ADR Nord – Vest și o echipă de specialiști ai Agenției au efectuat o vizită de lucru la Primăria orașului Beclean, participând și la deschiderea unui nou sezon estival la Băile Figa.

0 notes
126 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *