Peste 3.500 de posturi didactice, ocupate în noul an școlar în unitățile de învățământ din Bistrița-Năsăud. ”La catedră vor sta oameni capabili să își facă datoria”

 -  - 


În anul școlar 2020 – 2021, situația cu privire la încadrarea cu personal didactic a unităților de învățământ din Bistrița-Năsăud arată mult mai bine decât cea din anul școlar 2019-2020, susține șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Mihai Mureșan. Acesta afirmă că, în noul an școlar, la catedră vor sta cadre didactice bine pregătite, ”oameni capabili să își facă datoria”.

”În anul școlar 2020 – 2021, am ocupat în total un număr de 3.573 de posturi didactice, dintre care 1.625 sunt în mediul rural și 1.948 în mediul urban. Din totalul posturilor ocupate, avem doar 15 cadre didactice necalificate, în mediul rural, dar fac mențiunea că necalificată este o persoană cu studii superioare, dar care nu are specializarea principală pe diploma de absolvire pentru orele pe care le predă. Deci aici nu vorbim de absolvenți de 8 clase sau de liceu sau așa mai departe. De asemenea, în anul școlar care urmează să debuteze, avem 22 de cadre pensionare, dintre care 13 sunt în urban și 9 în mediul rural. Aceasta este situația cu care începem și este o situație bună față de anii anteriori”, a declarat Mihai Mureșan într-o conferință de presă.

Potrivit inspectorului școlar general, în noul an școlar, la catedră vor sta cadre didactice bine pregătite.

Avem încredințarea că la catedră, în fața elevilor și în activitățile pe care le vor desfășura elevii din toate ciclurile de învățământ, vor sta oameni capabili să își facă datoria, oameni capabili să facă ceea ce trebuie pentru toată gama de activități care urmează să fie desfășurate”, a completat Mihai Mureșan.

Noul an școlar va debuta pe data de 14 septembrie.

Loading

bookmark icon