Peste 30 de persoane au o nouă calificare, după ce au absolvit un curs de lucrător în gospodăria agroturistică

 -  - 


Peste 30 de persoane au dobândit o nouă calificare, după ce au absolvit un curs de lucrător în gospodăria agroturistică. 

Cursul a fost organizat de Grupul de Acțiune Locală (GAL) Ținutul Haiducilor și s-a desfășurat pe o perioadă de trei luni, fiind formate două grupe – una la Beclean, cu 17 cursanți, și alta la Runcu Salvei, cu 14 persoane participante.

Potrivit GAL Ținutul Haiducilor, cursul s-a desfășurat după o programă autorizată de Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

”Programa a avut teme ce țin de munca în echipă, aplicarea normelor de securitate și sănătate în muncă și a celor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și a normelor sanitar-veterinare. S-au prezentat și informații privind asigurarea igienei în gospodăria agroturistică și gestionarea documentelor de evidență. Totodată, au fost desfășurate și activități specifice: organizarea fermei agroturistice, executarea lucrărilor de întreținere a gospodăriei agroturistice, pregătirea și servirea preparatelor culinare simple și asistarea turiștilor pe perioada sejurului”, precizează GAL Ținutul Haiducilor.

Pe lângă partea teoretică, cursanții din grupa de la Beclean au desfășurat și activități practice în pensiunile de la Băile Figa, în vreme ce cursanții de la Runcu Salvei au aflat secretele ospitalității în cadrul orelor de practică desfășurate la diferite pensiuni din zonă.

La finele săptămânii trecute, atât cursanții de la Beclean, cât și cei de la Runcu Salvei au susținut examenul de absolvire a cursului, acesta desfășurându-se la Colegiul Național Petru Rareș din Beclean. Toți cursanții au absolvit cu brio cursul și au devenit specialiști în agroturism, diploma obținută la absolvire fiind acreditată și recunoscută la nivel național și internațional.

Vizualizări 3,885 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.