Peste 33.000 de cereri pentru eliberarea pașapoartelor, analizate anul trecut în Bistrița-Năsăud

 -  - 


Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte (SPCP) Bistrița-Năsăud a analizat, pe parcursul anului 2022, peste 33.000 de cereri pentru eliberarea pașapoartelor, potrivit subprefectului județului, Ioan Zăgrean. 

Față de anul 2021, când au fost analizate circa 20.000 de astfel de cereri, în anul 2022 s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de solicitări, lucru datorat atât ridicării restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, cât și contextului geopolitic generat de conflictul militar din Ucraina.

Însă, în ciuda numărului mare de solicitări, Bistrița-Năsăud se numără printre județele fruntașe în ceea ce privește termenul pentru eliberarea acestui tip de document.

”Anul trecut, la ghișeele Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Bistrița-Năsăud au fost preluate 33.597 de cereri de eliberare a paşapoartelor. Serviciul este printre fruntașele în ceea ce privește termenul de eliberate a pașapoartelor, cu o durată de 3 zile între depunere și ridicare. O medie de 140 de pașapoarte au fost eliberate pe zi. Mă bucur că accesul cetățenilor la serviciile SPCP a fost asigurat în mod continuu, indiferent de contextele dificile ale anului trecut”, a precizat subprefectul Ioan Zăgrean, cel care coordonează acest serviciu de peste un an.

Conducerea Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud și cea a Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Bistrița-Năsăud a participat miercuri, în sistem videoconferință, la ședința de analiză și evaluare a activității Direcției Generale de Pașapoarte și a unităților subordonate din anul 2022.

Vizualizări 1,035 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.