Peste 350 de polițiști, la datorie în minivacanța de Revelion. Sute de sancțiuni au fost aplicate

 -  -  4335


În perioada 31 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, aproape 350 de poliţişti au acționat zilnic, în județul Bistrița-Năsăud, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică.

”Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi au fost, de asemenea, priorităţi ale Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, context în care poliţiştii rutieri au acționat și pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier. Având în vedere condițiile meteo din această perioadă, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a suplimentat numărul echipajelor de polițiști care acționează pentru monitorizarea traficului rutier, în tot județul” se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Astfel, pe toate drumurile naționale și județene echipaje formate din polițiști de la Serviciul Rutier, dar și din cadrul din structurilor de poliție au monitorizat permanent traficul rutier, în trei schimburi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Totodată, pentru evitarea blocajelor, polițiștii rutieri au efectuat controale în trafic, pentru ca toate autovehiculele să fie echipate corespunzător.

”Pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare” mai precizează IPJ B-N.

De asemenea, în această perioadă, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au intensificat acţiunile și au efectuat controale de specialitate, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. În urma acțiunilor și ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei.

Totodată, în perioada menționată, polițiștii au intervenit la 171 de evenimente, dintre care, 161 au fost sesizate prin apeluri la numărul unic de urgențe 112.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 46.000 de lei.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor.

4 bookmark
0 notes
60 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.