Peste 37 de milioane de lei pentru reabilitarea conductei de aducțiune a apei Bistrița – Lechința

Veste bună pentru zona de câmpie a județului Bistrița-Năsăud! Compania Aquabis a semnat un contract cu o valoare de peste 37 de milioane de lei pentru reabilitarea conductei de aducțiune a apei Bistrița – Lechința.

După emiterea ordinului administrativ de începere a lucrărilor, se vor realiza următoarele investiții: reabilitarea conductei de aducțiune de apă potabilă Bistrița – Lechința (19.966 m): amplasament pe UAT Lechința – 9.944 m; amplasament pe UAT Șieu-Măgheruș – 10.022 m. Un proiect care face parte din Master Planul de Apă-Canal, etapa a II-a, la finalul căruia 90% din populația județului Bistrița-Năsăud va fi conectată la rețelele de apă și 70% la rețelele de canalizare. Apropiem satele de orașe prin investiții care să asigure comunității un trai de viața decent!”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Valoarea contractată este de circa 37,6 milioane lei fără TVA, aproape 80% din sumă fiind asigurată din fonduri europene, diferența provenind de la bugetul de stat și de la bugetul local al județului Bistrița-Năsăud.

Lucrările vor fi executate de asocierea dintre EUSKADI S.R.L. și Antrepriza Montaj Instalații S.R.L.

Check Also

Restaurarea clădirii în care a funcționat vechiul cinematograf Omnia, estimată la peste 34 de milioane lei

Consiliul Local Bistriţa a aprobat luni, într-o şedinţă extraordinară, documentaţia de avizare a lucrărilor de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.