Peste 4.200 de locuri libere la vaccinare în județul Bistrița-Năsăud

 -  -  1112


Peste 4.200 de locuri, majoritatea cu serul Pfizer, sunt disponibile în judeţul Bistrița-Năsăud, potrivit datelor centralizate pe platforma de programare în vederea vaccinării împotriva COVID-19.

Astfel, la data de 6 mai, există peste 2.200 de locuri disponibile pentru vaccinare cu serul produs de compania Pfizer/BioNTech. Majoritatea – 1.016 – sunt disponibile la centrul amenajat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Tot cu Pfizer sunt disponibile 728 de locuri la centrul din oraşul Năsăud, 156 de locuri la centrul din localitatea Prundu Bârgăului, 139 de locuri la centrul amenajat la Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Bistrița de pe strada Gării, 98 la centrul din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată General Grigore Bălan și încă 77 la centrul Murivisan din Bistrița.

De asemenea, în cele trei centre din județ în care se administrează vaccinul Moderna – de la Maieru, Teaca și Beclean – există peste 1.000 de locuri disponibile, în vreme ce în centrele în care se administrează vaccinul produs de compania AstraZeneca – trei centre amenajate în Bistrița – sunt peste 900 de locuri libere.

În niciunul din cele 12 centre de vaccinare din județul Bistrița-Năsăud nu există persoane înscrise pe liste de așteptare.

Începând din acest final de săptămână, persoanele care doresc să se vaccineze vor avea posibilitate să opteze și pentru varianta drive-through, un astfel de centru, cu trei fluxuri, urmând să funcționeze în zilele de 8 și 9 mai în parcarea galeriei comerciale B1 Retail Park Bistrița. De asemenea, din 8 mai, nu mai este necesară programarea în platforma electronică pentru vaccinare.

De la debutul campaniei de vaccinare și până la data de 5 mai, circa 15 la sută din populația județului Bistrița-Năsăud a fost vaccinată cu cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19. Astfel, au fost administrate 68.401 doze, numărul total al persoanelor vaccinate cu ambele doze fiind de 27.180.

0 notes
237 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *