Peste 400 de polițiști, jandarmi și pompieri militari, la datorie în minivacanța de Rusalii

 -  - 


În acest sfârșit de săptămână, creștinii ortodocși sărbătoresc Rusaliile. Pentru ca această sărbătoare să fie petrecută în siguranță și fără evenimente neplăcute, autoritățile au dispus o serie de măsuri la nivel local, peste 400 de polițiști, jandarmi și pompieri militari urmând să fie la datorie în minivacanța prilejuită de Rusalii.

Vineri, la sediul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, în prezența prefectului Mica Oprea, purtătorii de cuvânt ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au prezentat principalele misiuni ce vor fi executate cu prilejul acestei sărbători.

Astfel, în perioada 11-13 iunie, un efectiv de peste 400 de polițiști, jandarmi și pompieri militari vor fi la datorie. Se va acționa, cu precădere, în zonele în care se organizează slujbe religioase, fiind în vizor și zonele turistice şi de agrement, în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente nedorite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, agent principal Paul Rodilă, în medie, 125 de poliţişti vor acționa zilnic pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum și protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât întreaga comunitate să fie în siguranță. În apropierea lăcaşurilor de cult, în Căianu Mic, Tăure și Figa, unde se preconizează a fi aflux de persoane, efectivele vor fi suplimentate. Fiind anticipate valori crescute de trafic în acest sfârșit de săptămână prelungit, șoferilor li se recomandă să circule prudent. Polițiștii vor fi prezenți pe principalele sectoare de drum și în zona lăcașurilor de cult și a celor de agrement pentru fluidizarea și supravegherea traficului rutier, iar echipajele rutiere vor acționa cu aparate radar. La debutul vacanței, părinții sunt îndemnați să acorde o atenție sporită copiilor din perspectiva siguranței lor.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, lt. col. Georgeta Cășvan, a declarat că un efectiv de 220 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele care vor avea loc în spațiul public la care se anunță participarea unui public numeros. Jandarmii montani din Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița vor fi prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turiștilor, dar și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite. Odată cu deschiderea sezonului estival, jandarmii din cadrul Plutonului Beclean vor acționa la nevoie și în zona de agrement Băile Figa. Având în vedere faptul că unele persoane vor dori să îşi petreacă acest sfârșit de săptămână în aer liber, jandarmii reamintesc faptul că activități de picnic pot fi desfășurate doar în zonele special amenajate în acest sens.

La rândul său, căpitan Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud, a anunțat că peste 100 de pompieri militari cu mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Pompierii militari recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor şi înecului. 

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.