Peste 400 de sancțiuni și mai bine de 40 de permise reținute, în weekend, în urma controalelor efectuate de polițiști pe drumurile din județ

 -  - 


În perioada 17 – 19 februarie, polițiștii din Bistrița-Năsăud au desfășurat mai multe acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, atât în ceea ce îi privește pe șoferi, cât și pe ceilalți participanți la trafic. 

În cadrul acțiunilor, oamenii legii au acționat și pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză.

Totodată, polițiștii din Prundu Bârgăului și Sângeorz-Băi, împreună cu specialiștii Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud, au desfășurat și activități de depistare a autovehiculelor care circulă pe drumurile publice şi care prezintă defecţiuni majore la sistemul de direcţie sau frânare, dar și pentru depistarea autovehiculelor care circulă cu anvelope neconforme sau care prezintă un grad de uzură care pot pune în pericol siguranţa traficului rutier.

”În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost oprite pentru control aproape 500 de autovehicule și legitimate peste 580 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 430 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 123.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă reținerea a 41 de permise de conducere și a 15 certificate de înmatriculare. Totodată, pentru prevenirea și combaterea consumului de stupefiante, în trafic au fost efectuate aproape 190 de testări cu aparatele etilotest și drugtest și au fost efectuate verificări în incinta unor localuri publice de pe raza municipiului Bistrița și a orașelor Beclean, Năsăud și Sângeorz Băi”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii fac o serie de recomandări șoferilor:

  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!
  • Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiți întotdeauna anvelope potrivite autoturismului dumneavoastră și care se află într-o stare bună. Acestea reprezintă singurul contact între autoturism și carosabil!
  • Respectați limitele legale de viteză! În cazul unor situații în care trebuie să opriți autoturismul de urgență, distanța de frânare crește considerabil la viteze ridicate.

 

Vizualizări 830 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.