Peste 450 de angajați ai SCJU Bistrița, în grevă japoneză

Peste 450 de angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița susțin acțiunea de protest declanșată la nivel național de Federația Sanitas și sunt în grevă japoneză.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a primit astăzi o informare de la Federația SANITAS din România, potrivit căreia a demarat procedurile de declanșare a conflictului colectiv de muncă la nivelul sectorului Sănătate. În adresa transmisă, SANITAS a precizat că, începând de azi, 7 iunie, desfășoară grevă japoneză, fără întreruperea activității, cu purtarea de însemne SANITAS, în toate unitățile din țară în care au membri de sindicat. Conform responsabilului SANITAS al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Darius Ilieșiu, la nivelul unității medicale sunt 465 membri ai sindicatului SANITAS care participă la greva japoneză. Aceștia poartă ecusoane cu însemnele sindicatului și mențiunea «grevă japonez㻓, a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

În total, cea mai mare unitate sanitară cu paturi din Bistrița-Năsăud are 1.658 de angajați, ceea ce înseamnă că aproximativ 30 la sută dintre aceștia participă la greva japoneză.

Miercuri dimineața, sindicaliştii din sănătate au declanşat greva japoneză în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială, fără întreruperea activităţii.

Check Also

Mitropolitul Andrei a sfințit capela din Șieu-Odorhei

Joi, 21 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.