Peste 5.000 de carduri pentru mese calde au fost distribuite în județul Bistrița-Năsăud

 -  -  950

Peste 5.000 de carduri pentru mese calde, oferite de Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, ca parte a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD), au fost distribuite în județul Bistrița-Năsăud, informează Instituția Prefectului.

Beneficiarii cardurilor sunt stabiliți în baza OUG 115/2020 și reprezintă:

  • persoanele în vârstă de 75 ani împliniți sau peste, fără ajutor material, cu venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (800 lei);
  • persoanele fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Suma alocată pentru tichetul social pentru mese calde pe suport electronic este de 180 lei/lună. Sumele disponibile pe card sunt valabile timp de 12 luni de la data încărcării lor pe card, iar valoarea maximă a tranzacțiilor zilnice acceptate cu cardul este de 40 lei.

Cardurile pot fi utilizate exclusiv în unităţile de alimentaţie, care serverc mâncare caldă. Având în vedere faptul că schema de sprijin prevede ca benficiarii să primescă fondurile începând cu luna septembrie, din cauza întârzierilor datorate licitațiilor, cardurile urmează a fi alimentate începând cu luna decembrie retroactiv si pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie.

Lista beneficiarilor se actualizează lunar de către Casa Națională de Pensii, U.A.T.-uri si Ministerul Fondurilor Europene (autoritatea contractantă) care va transmite lunar către SC Sodexo Pass Romania SRL (societatea care a semnat contratul de furnizare carduri cu MFE) lista noilor beneficiari pentru care se dorește emiterea de tichete sociale pentru mese calde pe suport electronic și lista beneficiarilor pentru Mese Calde care nu mai îndeplinesc condițiile acordării acestora, în vederea blocării cardurilor.

0 notes
75 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *