Peste 5.000 de misiuni ale jandarmilor din Bistrița-Năsăud, în primele șase luni ale anului

 -  -  936


În primele șase luni ale acestui an, jandarmii din Bistrița-Năsăud au executat peste 5.000 de misiuni, aproape jumătate dintre acestea fiind executate în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, din numărul total de 5.286 de misiuni executate în prima jumătate a anului, ponderea cea mai mare o reprezintă misiunile de menținere a ordinii publice (4.295 misiuni). Pe locul doi se află misiunile de asigurare a ordinii publice (316), urmate de cele de restabilire a ordinii publice (155).

Numai în context COVID-19 au fost executate, în primele 6 luni ale acestui an, 2.070 misiuni, în timp ce în sistem integrat – în cooperare cu Poliția – au fost executate 2.225 de misiuni. Totodată, în perioada menționată, au mai fost executate și 455 misiuni în sprijinul turiștilor, pe traseele montane din aria de competență, în cooperare cu alte instituții, precum și misiuni de protecție a transporturilor de vaccinuri sau activități de punere în aplicare a mandatelor de aducere. În urma acestor acțiuni au fost aplicate 1.600 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 921.570 lei, și 4.021 avertismente scrise”, precizează Jandarmeria Bistrița-Năsăud

În aceeași perioadă, în Bistrița-Năăsud au fost constatate în flagrant un număr de 162 fapte de natură penală. 

În ceea ce privește intervenția în sprijinul populației, jandarmii au fost solicitați să intervină prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112 și în zone unde a fost semnalată prezența urșilor în județul nostru, ocazie cu care jandarmii s-au deplasat la locurile indicate, fiind acordat sprijin pentru îndepărtarea animalelor.

În perioada analizată, acțiunile cu caracter preventiv pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară, derulate în zonele aglomerate, piețe, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ, au reprezentat o prioritate.

Sprijinul jandarmilor poate fi solicitat printr-un apel la 112.

0 notes
61 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *