Peste 50 de utilaje de deszăpezire vor acționa în această iarnă pe drumurile naționale din Bistrița-Năsăud

 -  -  1196


 

 

Peste 50 de utilaje de deszăpezire vor acționa în această iarnă pe șoseșele naționale din județul Bistrița-Năsăud, o parte dintre acestea fiind deja pregătite să intervină în cazul în care condițiile meteorologice impun acest lucru.

Într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud, șeful Secției de Drumuri Naționale Bistrița din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, ing. Alexandru Slavita, a prezentat o situație privind modul în care se fac pregătirile pentru sezonul rece.

”În legătură cu campania de deszăpezire, contractele de aprovizionare cu sare sunt în curs de desfășurare, acestea fiind încheiate cu mai mult timp în urmă. Din cantitatea de 12.000 de tone, cât avem pe total secție, avem deja aprovizionată cantitatea de 3.600 de tone. În Pasul Tihuța, depozitele acoperite sunt pline. Avem 1.500 de tone de antiderapant și toate cele 9 puncte operative din care se va acționa pe timp de iarnă sunt pregătite și în toate avem stocul minim necesar pentru primele intervenții”, a declarat șeful SDN Bistrița.

Ing. Alexandru Slavita a completat că din cele peste 50 de utilaje de deszăpezire, 45 sunt închiriate și 6 sunt proprii. ”Personalul deja este instruit. În bazele de munte avem deja utilaje: 5 sunt în Piatra Fântânele, 3 în Rodna și 2 în Dealul Ștefăniței”, a mai spus Slavita.

Autoritățile anunță că e posibil să fie necesare intervenții încă din această după-amiază. ”Din prognozele pe care le avem, începând de după-masa aceasta o să fie ceva ninsori slabe în Pasul Tihuța și temperaturi negative, favorabile formării poleiului. Din acest motiv am și introdus utilaje în bazele montane. Urmează ca pe măsură ce prognozele meteo anunță înrăutățirea vremii să dotăm toate punctele noastre de sprijin cu utilaje”, a mai spus șeful SDN Bistrița.

Cele 51 de utilaje de deszăpezire vor acționa pe cele patru drumuri naționale din Bistrița-Năsăud – DN 17, DN 17D, DN 17C și DN 15A, în total circa 300 de km.

0 notes
321 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *