Peste 500 de jandarmi bistriţeni, la datorie de Revelion şi Bobotează

 -  -  1252


La cumpăna dintre ani sunt planificate şi organizate numeroase activităţi în spaţiul public, ca urmare se impune o prezenţă activă a structurilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud în mijlocul cetăţenilor, cu scopul asigurării climatului de normalitate publică.

”Astfel, în perioada 31 decembrie 2019 – 06 ianuarie 2020 (Revelion şi Bobotează), aproximativ 540 de jandarmi, (o medie de 90 de jandarmi pe zi)  se vor afla în mijlocul cetăţenilor pe raza judeţului, a municipiului Bistriţa şi a turiştilor aflaţi în zona montană. Structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa vor executa misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiuni montane, (în special în zonele foarte frecventate de turiştii care vor sărbători Revelionul) şi pe traseele turistice din zona acestora. Totodată jandarmii vor participa la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat împreună cu Poliţia, prin patrulări mixte dar şi patrule de jandarmi în mediul urban şi rural”, arată IJJ Bistrița-Năsăud, într-un comunicat de presă.  

În plus, în perioada următoare vor fi constituite la sediul inspectoratului, echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112.

În acelaşi timp, va fi asigurată paza şi protecţia celor 17 obiective aflate în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Totodată, Jandarmeria Română desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor iernii, prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Bistriţa-Năsăud face următoarele recomandări:

– dacă participaţi la evenimente publice, manifestaţi răbdare, respectaţi indicațiile jandarmilor şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură.

În cazul unor probleme întâmpinate în zona montană, anunțaţi Jandarmeria Montană Rodna, Piatra Fântânele sau Colibiţa prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat și câte persoane au nevoie de ajutor.

Toţi cei care își vor petrece timpul liber în aceste zone trebuie să ţină cont de câteva sfaturi:

– înainte de a urca pe munte, să se informeze temeinic în legătură cu itinerariul propus și prognoza meteo;

– să aibă echipament adecvat sezonului.

 

0 notes
377 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *