Eveniment

Peste 500 de persoane s-au testat gratuit pentru COVID -19 în campania organizată de Primăria Bistrița în această săptămână

 -  - 


Peste 500 de persoane s-au testat gratuit pentru COVID-19 în campania organizată de Primăria Bistrița în această săptămână, potrivit datelor comunicate de municipalitate.

În această săptămână, echipele din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița au desfășurat acțiuni de testare a populației pentru COVID-19 în trei puncte diferite din oraș. Astfel, miercuri, 3 noiembrie, cetățenii s-au putut testa la punctul amplasat în fața blocului Lamă, joi, 4 noiembrie, echipa de testare s-a aflat în zona Decebal, iar vineri, 5 noiembrie, acțiunea s-a desfășurat în fața Bisericii ”Sfânta Ana” din zona BIG.

În cele trei zile în care s-a derulat campania Primăriei Bistrița, un număr de 522 de persoane au fost testate, 8 dintre acestea fiind depistate pozitiv.

Pentru testare au fost folosite teste rapide pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus. 

Toate persoanele testate au fost introduse în aplicația Corona Forms și au primit adeverința de testare valabilă 48 de ore.

Reamintim că municipalitatea a mai organizat o campanie de acest fel și săptămâna trecută, atunci fiind testate 205 persoane, dintre care două au fost pozitive.

35 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.