Peste 550 de cazuri noi de îmbolnăvire în România, confirmate în ultimele 24 de ore. Autoritățile atrag atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară

 -  -  965

În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Potrivit GCS, rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

”Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate. Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, transmite GCS.

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 555 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până la data de 8 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 593 sunt din județul Bistrița-Năsăud. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

0 notes
90 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *