Peste 6 milioane de români au spus ”DA” la referendum. Președintele Iohannis spune că ”a câștigat România europeană, în care hoții și infractorii stau la pușcărie!”

 -  -  1446


 

Românii au fost chemați, duminică, la urne, pentru a își exprima opțiunile cu privire la alegerile europarlamentare și la referendumul pe Justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis.

În ceea ce privește alegerile europarlamentare,  la nivel național rezultatele arată o victorie a Partidului Național Liberal, iar în privința referendumului, datele prezentate de Biroul Electoral Central arată că peste 6 milioane de români au răspuns ”DA” la cele două întrebări de pe buletinele de vot:

1. ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. ”Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

Referitor la acest rezultat, președintele Klaus Iohannis a declarat că ”a câştigat România europeană, democratică, în care justiţia este şi trebuie să rămână independentă, România în care hoţii şi infractorii stau la puşcărie, nu în fruntea statului”.

Președintele a mai precizat că românii s-au mobilizat într-un mod impresionant.

”Votul de astăzi ne arată că democraţia s-a maturizat, că cetăţenii înţeleg ce armă puternică este votul”, a mai precizat Iohannis, care a criticat și modul în care a fost organizat votul în Diaspora.

Este inacceptabilă bătaia de joc a autorităţilor la adresa românilor din Diaspora. Românii au fost supuşi unei noi umilinţe din partea unor guvernanţi incapabili să înţeleagă că rolul lor este să fie în slujba cetăţeanului, nu împotriva cetăţeanului“, a mai completat șeful Statului.

0 notes
571 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *