Peste 760.000 de lei din bugetul local al municipiului Bistrița pentru finanțarea activităților sportive și de recreere. ”Încercăm să finanțăm sportul de masă și să-i susținem pe copii și pe tineri”

 -  -  1226


Primăria municipiului Bistrița intenționează să aloce suma de 760.000 de lei din bugetul local pe anul în curs pentru finanțarea unor activități sportive și de recreere, a anunțat luni, într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc.

S-a vehiculat faptul că nu investim în sport și recreere. Am fost arătați cu degețelul că nu alocăm bani suficienți pentru finanțarea activităților sportive. Cifrele sper să convingă că nu este așa. Aveți în față realitatea”, a spus primarul Ioan Turc.

Practic, în proiectul de buget pe anul 2021, Primăria Bistrița a prevăzut suma de 763.000 de lei pentru finanțarea și încurajarea practicării sportului la nivelul municipiului Bistrița, banii fiind direcționați spre:

Primarul Ioan Turc a explicat că administrația locală și-a propus să susțină sportul de masă.

”În ceea ce privește politica actuală în materie de susținere a activităților sportive și de recreere, noi încercăm să finanțăm sportul de masă, încercăm să-i susținem pe tineri, pe copii și mai puțin ceea ce finanțează de fapt Ministerul Sporturilor prin Clubul Sportiv Municipal. Noi alocăm bani pentru abonamente pentru elevii cu rezultate deosebite, pentru cei care se antrenează cu campioni. Intenționăm să demarăm urgent constituirea unui Club Sportiv al Primăriei municipiului Bistrița, prin intermediul căruia vom dezvolta un proiect despre care am mai vorbit – o academie de fotbal pentru copii și juniori. Practic, parcursul este următorul: finanțăm sportul de masă, îi finanțăm pe copiii și pe tinerii din Bistrița la un nivel mult mai mare decât s-a întâmplat până acum. Pe zona sportului profesionist, ne propunem să mergem pe constituirea unui club. Vom avea garantat această componentă de fotbal. În paralel, demarăm procedurile pentru cumpărarea Stadionului Jean Pădureanu, iar când vom avea o bază sportivă adecvată, cu siguranță că vom face mai mult și pe zona sportului mare. Nu ne vom limita doar la segmentul de copii și juniori”, a mai adăugat primarul.

Sursa citată a făcut și o precizare în ceea ce privește alocarea de fonduri către Clubul Sportiv Municipal Bistrița: ”Solicitarea pe care clubul a făcut-o către municipalitate este de 200.000 lei. Atâta timp cât pandemia restricționează competițiile sportive, acest lucru ne-a făcut și pe noi să limităm această sumă la 100.000 de lei, dar avem în vedere ca la rectificare, dacă se dă liber la competiții, să suplimentăm suma respectivă”.

Primarul a mai afirmat că sumele propuse pentru finanțarea activităților sportive și de recreere sunt mai mari decât cele din anii trecuți.

”Am făcut un grafic pe anii 2017, 2018, 2019, 2020 și 2021 ca să se observe care este dinamica cheltuielilor cu destinație sport și recreere. Se observă diferențele, iar pentru anul 2021 vă asigur că aceste sume vor fi cheltuite și nu doar alocate”, a spus Ioan Turc.

De asemenea, conducerea Primăriei Bistrița a prezentat și investițiile propuse pe domeniul Sport și recreere, fiind vorba despre investiții de peste 15,6 milioane lei, unele urmând să fie finalizate în acest an:

În ceea ce privește investițiile din zona Complexului Sportiv Wonderland – Unirea, primarul a mai făcut o precizare: ”Vreau să fiu cât se poate de clar înțeles cu privire la utilitatea acestor investiții. Nu investim în pârtie, așa cum, în mod eronat, ne acuză unii. Investițiile pe care noi le facem au ca și obiectiv realizarea unei zone de agrement autentice pentru bistrițeni și valorificarea investițiilor deja făcute, a facilităților care deja există în zona respectivă. Acest lucru înseamnă practic utilizarea telescaunului, adică integrarea unei investiții care a costat milioane de euro într-o altă investiție care să și răspundă așteptărilor oamenilor de toate vârstele”.

0 notes
351 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *