Peste 80 de pacienți cu COVID-19, internați la SJU Bistrița. Unul dintre ei este internat de 60 de zile și încă nu s-a vindecat

 -  -  1177


Numărul pacienților depistați pozitiv cu infecții cu noul coronavirus și intenați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița se menține în continuare ridicat, potrivit informațiilor comunicate de purtătorul de cuvânt al unității medicale, Camelia Strungari.

Potrivit sursei citate, un număr de 83 de pacienți depistați pozitiv cu COVID-19 sunt internați în acest moment la SJU Bistrița. Șase dintre aceștia sunt spitalizați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a unității medicale, în vreme ce 77 sunt internați în secțiile COVID-19. Totodată, unul dintre cei 83 de pacienți – un bărbat de 82 de ani – este internat încă din data de 23 aprilie și, deși are circa 60 de zile de spitalizare, încă nu s-a vindecat.

Pe lângă aceștia, la SJU Bistrița mai sunt spitalizați 27 de pacienți suspecți, din care 3 în secția de Anestezie și Terapie Intensivă și alți 24 în alte secții. În cazul acestora se efectuează teste pentru a se stabili dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița a mai adăugat că, de la debutul pandemiei și până acum, în unitatea medicală au fost internați 11 pacienți minori, cel mai mic având doar 6 luni.

Dintre persoanele declarate vindecate, cel mai tânăr pacient de la SJU Bistrița care s-a vindecat de COVID-19 are un an, iar cel mai vârstnic are 94 de ani.

De asemenea, 3 dintre pacienții declarați vindecați au fost reinternați după ce au primit noi rezultate pozitive.

În ceea ce privește persoanele depistate cu COVID-19 și decedate, potrivit statisticilor, cea mai tânără persoană decedată avea 49 de ani și cea mai vârstnică avea 97 de ani.

Până în prezent, aproape 3.000 de persoane au fost testate în Laboratorul de biologice moleculară RT-PCR din cadrul SJU Bistrița.

0 notes
302 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *