Peste 800 de locuri pentru carantină, identificate în Bistrița-Năsăud

 -  -  4


În condițiile în care lista privind zonele roșii și galbene a fost actualizată la data de 25 martie, mai multe țări fiind incluse pe această listă, autoritățile din Bistrița-Năsăud au făcut demersuri pentru a identifica noi locuri de cazare pentru persoanele care vor fi plasate în carantină.

În momentul de față, pe raza județului Bistrița-Năsăud a fost identificat un număr de 876 de locuri care pot fi folosite pentru cazarea persoanelor care necesită carantină. Din aceste locuri, 153 sunt ocupate”, a precizat Bianca Danci, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, ţările considerate ”zone roşii” sunt: Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran, conform listei:

Cetăţenii români care se întorc din aceste ţări vor fi plasați în carantină instituţionalizată pentru o perioadă de 14 zile.

În ceea ce priveşte zonele galbene, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile, sursa citată arată că toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională se vor supune acestei prevederi.

Statul cheltuie suma de 300 de lei/zi pentru fiecare persoană plasată în carantină. Din acești bani, 230 de lei sunt alocați pentru asigurarea spațiului de cazare și 70 de lei pentru asigurarea a trei mese/zi.

Miercuri dimineața, la nivelul județului erau circa 150 de persoane în carantină și 2.217 în izolare la domiciliu, în vreme ce la nivel național numărul persoanelor în carantină era de de peste 6.000, iar al celor aflate în izolare la domiciliu era de peste 96.000.

4 recommended
0 notes
296 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *