Peste o mie de cereri pentru ajutorul de încălzire au fost deja aprobate la Bistrița

 -  -  976


Peste 1.000 de cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei au fost deja aprobate în municipiul Bistrița, a anunțat viceprimarul Călin Stan.

”1.061 de ajutoare pentru încălzire au fost aprobate deja de către Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Bistrița, aferente sezonului rece noiembrie-martie”, a transmis Călin Stan printr-un mesaj postat de o rețea de socializare.

Cele mai multe familii sau persoane au solicitat sprijin pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale (954).

Viceprimarul Călin Stan a completat că încă se mai pot depune cereri pentru lunile decembrie-martie. Acestea se depun la sediul Direcției de Asistență Socială, situată pe strada Dornei, nr.12, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00-18:00.

Conform reglementărilor, în sezonul rece cuprins între 1 noiembrie 2021 şi 31 martie 2022, ajutoarele de încălzire pot fi obţinute de familiile şi/sau persoanele singure al căror venit mediu net pe membru de familie este de până la 1.386 de lei/persoană, în cazul familiei, respectiv de 2.053 de lei, în cazul persoanei singure.

Potrivit legislației, ajutoarele de încălzire se acordă proporţional, prin compensare procentuală, de la 10% până la 100% din valoarea facturii, în funcţie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie. Cei care au un venit mai mic de 200 de lei vor avea facturile compensate în proporție de 100%.

De asemenea, începând din 1 noiembrie, persoanele care nu îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului de încălzire pe perioada sezonului rece şi a suplimentului de energie prevăzute de Legea consumatorului vulnerabil beneficiază de compensarea facturilor la energie electrică (în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh) şi la gaze naturale (cel mult 33% din valoarea componentei preţul gazului natural din contract).

0 notes
101 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *