Petiție a locuitorilor din Beclean către Ministerul Mediului și Garda Națională de Mediu. Ce îi nemulțumește pe oameni

 -  -  11730

Prim-vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Caius Cârcu, susține că locuitorii orașului Beclean sunt nemulțumiți din cauza faptului că o statie de asfalt ar polua zona. Consilierul local a inițiat o petiție, a adunat semnături și a înaintat documentul Ministerului Mediului și Gărzii Naționale de Mediu.

”De multă vreme traiul locuitorilor din Beclean a devenit un coșmar: praful și mirosul emanat de instalațiile tehnologice ale stației de asfaltare a LDP SA de pe strada Someșului a făcut ca aerul să devină irespirabil. Casele, mașinile sunt acoperite de un praf gros, iar oamenii nu îndrăznesc să mai deschidă geamurile. Cu toate acestea, praful le intră în fiecare colțișor de locuință, ducându-i la disperare”, susține Caius Cârcu.

Consilierul local precizează că a efectuat o vizită pe strada Someșului din Beclean, în momentul în care instalatiile stației de asfaltare erau în funcțiune.

”Praful invadează nemilos toată zona și aerul este irespirabil. Am vorbit cu locuitorii din vecinătate, care se plâng de situație: ‘Așa nu se mai poate! Praful asta este cancer, ne imbolnăvim grav!’ ‘Praful ne intră în case, suntem obligați să stăm cu geamurile închise!’”, mai completează Caius Cârcu.

Publicată de Carcu Caius pe Miercuri, 27 mai 2020

Sursa citată susține că a sesizat această situație la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, instituție care i-ar fi răspunsul că firma LDP SA, proprietara stației, deține autorizație de mediu și funcționează în legalitate.

Nu am renunțat, am continuat demersurile și am întocmit o petiție, am adunat semnaturi de la locuitorii din zonă, pe care am transmis-o mai departe la Ministerul Mediului și Garda Națională de Mediu. De aici nu am mai primit nimic de peste două luni”, mai spune aceeași sursă.

Prim-vicepreiședintele PMP Bistrița-Năsăud completează că așteaptă totuși un răspuns din partea autorităților comptetente, întrucât ”oamenii au ajuns la capătul răbdărilor și nu știu ce să mai facă”.

Poluarea de la statia de asfalt i-a adus pe locuitorii dintr-o zonă a Becleanului la capătul răbdărilor: “Ne omoara cu…

Publicată de Carcu Caius pe Miercuri, 27 mai 2020
1 notes
855 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *