Petiție pentru demiterea șefului Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, inițiată de deputatul Bogdan Ivan

 -  -  1189


Deputatul PSD Bogdan Ivan a inițiat o petiție pentru demiterea șefului Inspectoratului Școlar Județan Bistrița-Năsăud, Mihai Mureșan, în contextul scandalului privind desființarea mai multor clase în anul școlar 2021-2022.

”Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a luat decizia de a desființa 26 de clase din județul nostru, printre care și profilul de arhitectură și artă ambientală de la Liceul ,,Corneliu Baba”, singurul profil de acest fel din județ. Semnează pentru a salva aceste clase de liceu și pentru a arăta autorităților că deciziile trebuie luate pentru elevi! Ceea ce se întâmplă în momentul de față este un semnal clar că sistemul de educație trebuie reformat, pentru a nu se lua decizii care privesc direct elevii, fără ca aceștia să fie consultați. Mulțumită deciziei Inspectoratului Școlar Județean mulți elevi de clasa a VIII-a vor afla cu câteva luni înainte de sfârșitul anului școlar că trebuie să își reorganizeze visele după decizii luate pentru statistici, nu pentru FIECARE persoană în parte”, se arată în textul petiției.

Reamintim că în urma reacțiilor din spațiul public, primarul Ioan Turc a anunțat că ministrul Educației a fost de acord cu menținerea a două dintre cele 26 de clase care ar urma să fie desființate începând cu anul școlar viitor, fiind vorba despre clasa de muzică de la Liceul Tudor Jarda și despre cea de arhitectură de la Liceul de Arte Plastice.

Petiția inițiată de deputatul PSD a fost semnată până acum de 72 de persoane.

0 notes
314 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *