Petrecere organizată într-o discotecă din Prundu Bârgăului, întreruptă de polițiști; administratorul localului și alte zeci de persoane au fost amendate

 -  -  3930


Zeci de persoane care participau la o petrecere organizată într-un local de tip discotecă din localitatea Prundu Bârgăului au fost sancționate contravențional de polițiști.

Aseară, după ora 23.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, împreună cu cei de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au verificat mai multe localuri aflate pe raza de competență, printre care și o discotecă din localitatea Prundu Bârgăului.

În incinta localului se aflau peste 30 de persoane, motiv pentru care polițiștii au aplicat în total 35 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.370 de lei.

Din totalul acestora, 31 de sancțiuni, în valoare de 5.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, celelalte fiind pentru abateri de altă natură”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Totodată, oamenii legii au identificat administratorul localului – o femeie de 36 de ani din Prundu Bârgăului. În cadrul acțiunilor de informare desfășurate anterior, polițiștii i-au pus în vedere femeii să respecte măsurile impuse. Pentru că nu s-a conformat, aceasta a fost sancționată aseară cu o amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale dispuse pentru prevenirea și limitarea pandemiei de COVID-19.

Oamenii legii reamintesc faptul că este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00. Prin excepție, este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

·       deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

·       deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

·       deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

·       deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

De asemenea, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud mai precizează că organizarea evenimentelor de tipul nunților, botezurilor, meselor festive este interzisă. Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

0 notes
3055 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *