Petrecere organizată la o pensiune de la Colibița, întreruptă de jandarmi

O petrecere organizată la o pensiune de la Colibița a fost întreruptă, sâmbătă noaptea, de jandarmi, aceştia aplicând amenzi pentru tulburarea liniștii publice, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

”Mai multe persoane au închiriat o pensiune la Colibița și au organizat o petrecere care a ajuns să tulbure liniștea localnicilor precum și a altor turiști cazați în apropiere. Mai multe apeluri semnalau, sâmbătă noaptea, faptul că la una dintre pensiunile de pe malul lacului Colibița, muzica și zgomotul produs de către persoanele cazate acolo tulbură liniștea tuturor celor aflați în zona respectivă. Jandarmii s-au deplasat la locația indicată, le-au pus în vedere participanților respectarea prevederilor legale în vigoare și au aplicat sancțiuni în valoare de 1.500 de lei pentru tulburarea liniștii publice”, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

Mai mult, având în vedere că proprietarul pensiunii – o societate comercială – nu a luat toate măsurile pentru ca cei prezenți să nu tulbure ordinea și liniștea publică sau pentru a împiedica săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, jandarmii au mai aplicat o amendă și societății comerciale în cauză, fiind vorba despre o sancțiune de 5.000 de lei.

Totodată, la finele săptămânii trecute, jandarmii au mai aplicat pe raza județului sancțiuni în valoare de 6.800 de lei pentru fapte precum adresarea de injurii, provocarea unor scandaluri, cerșetorie, tulburarea ordinii și liniștii publice, pescuit fără permis și apelarea nejustificată la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.