Petrecere organizată la o pensiune din Bistrița-Năsăud, întreruptă de jandarmi. Ce măsuri s-au luat

 -  -  1146

O petrecere organizată la o pensiune de pe raza județului Bistrița-Năsăud, la care participau 13 persoane, a fost întreruptă de jandarmi. Administratorul pensiunii s-a ales cu amendă de 3.000 de lei. Cu sancțiuni s-au ales și o parte dintre petrecăreți, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Bistrița-Năsăud.

Jandarmii aflaţi într-o acţiune specifică de verificare privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii infecţiilor cu Covid-19, au identificat duminică, 8 noiembrie, la o pensiune, un eveniment privat la care participau 13 persoane. Jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au aplicat o sancţiune de 3.000 de lei operatorului economic care a organizat evenimentul şi nu a ţinut cont de prevederile legale în vigoare. Totodată, au fost aplicate alte 9 sancţiuni persoanelor prezente la eveniment (1 amendă de 500 lei şi 8 avertismente scrise)”, se arată într-un comunicat al IJJ Bistrița-Năsăud.

În ultima săptămână, acţiunile jandarmilor pentru prevenirea şi limitarea infectării cu noul coronavirus au continuat cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, pieţe, lăcaşuri de cult, gări, autogări şi zone aglomerate.

”A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală în 227 de locaţii, fiind aplicate 347 de sancţiuni, astfel: 68 de amenzi în valoare de 41.600 lei şi 279 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală”, mai arată sursa citată.

De asemenea, în noaptea de duminică spre luni, jandarmii au depistat 5 persoane care nu au respectat restricţiile de liberă circulaţie în intervalul 23.00-05.00. Acestora li s-au adus la cunoştinţă prevederile legale care au intrat în vigoare începând cu data de 9 noiembrie, ora 00:00, conform noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin HG nr. 935/2020, cei în cauză fiind sancţionaţi cu avertisment scris.

”Vă recomandăm să evitaţi în această perioadă aglomeraţiile şi întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiţi în aceeaşi gospodărie, pentru a limita răspândirea infecţiilor şi pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi. Respectaţi regulile de bază! Purtaţi corect masca de protecţie, respectaţi cu stricteţe igiena mâinilor şi păstraţi distanţa de minim 1,5 m faţă de celelalte persoane. Apelaţi imediat medicul de familie pentru îndrumare, dacă apar simptome de boală sau apelaţi 112 în cazul unor simptome severe”, mai transmis jandarmii bistrițeni.

0 notes
271 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *