Pietoni implicați în accidente produse la Beclean și Șieu Odorhei

 -  - 


Doi pietoni au fost implicați în accidente rutiere produse în orașul Beclean și în localitatea Șieu Odorhei, potrivit buletinului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. â

Unul dintre pietonii accidentați este un bărbat de 64 de ani, din Beclean.

”În după-masa de ieri, 8 decembrie, polițiștii rutieri din Beclean au intervenit la un accident rutier, produs pe Drumul Național 17, în Beclean. Din verificările efectuate, a reieșit faptul că o femeie de 35 de ani, din Beclean, în timp ce conducea un autoturism, a surprins și accidentat un bărbat, de 64 de ani, din Beclean, angajat în traversarea străzii. În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la spital. Atât conducătorea auto, cât și pietonul au fost testați cu apartul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite cu exactitate cauza și împrejurările în care a avut loc accidentul”, a precizat IPJ Bistrița-Năsăud.

Cel de-al doilea pieton accidentat este un bărbat de 59 de ani, din Șieu Odorhei. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice.

”Aseară, în jurul orei 19.10, polițiștii Compartimentului Rutier Beclean au intervenit la un accident rutier, produs pe Drumul Județean 151, în Șieu Odorhei. La fața locului, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de o femeie, de 36 de ani, din Bistrița, a accidentat un bărbat, de 59 de ani, din Șieu Odorhei, care ar fi pătruns pe partea carosabilă. În urma accidentului, pietonul a fost rănit și transportat la spital. Polițiștii au efectuat testările cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătoarei auto și de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Dat fiind faptul că iarna se întunecă mult mai repede și condițiile meteorologice pot influența vizibilitatea în trafic, polițiștii atrag atenția că pietonii sunt o categorie mult mai vulnerabilă de participanți la trafic. Astfel, pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, polițiștii îi sfătuiesc să evite pe cat posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă. Pe vreme rea sau întuneric, pietonii sunt îndemnați să poarte haine de culori deschise și/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili. Totodată, pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să traverseze numai după ce sunt siguri că pot face acest lucru în condiții de siguranță.

Vizualizări 115 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.