Robert Sighiartău le cere PSD-iștilor să învețe Pilda talanților! “Guvernarea NU trebuie să producă o mai mare sărăcie așa cum se întâmplă în sud!”

Robert Sighiartău, președintele interimar al P.N.L a susținut astăzi o conferință de presă în care a prezentat harta alocărilor bugetare a Guvernului Grindeanu. Sighiartău s-a declarat nemulțumit de modul în care PSD a împărțit banii pe județe, favorizând zonele mai sărace ale țării, unde sunt foarte mulți asistați social.

 

“Guvernul PSD trebuie să citească și să-și însușească Pilda Talanților… acei care au dat rod muncii lor și care au contribuit și produc talanți mai mulți cu ceea ce primesc trebue încurajați să primească mai mult, să producă mai mult… cel mai bun sprijin pe care noi îl putem oferi și guvernul este cel al unui loc de muncă. Ajutor social trebuie să primească cel care NU poate munci, nu cel care NU vrea. Este o mare diferență . Guvernarea NU trebuie să producă o mai mare sărăcie așa cum se întâmplă în sud, ci să-i încurajeze pe cei care vor să muncească, cum se întâmplă în Ardeal. “ a declarat Sighiartău.

P.S.D și HARTA asistaților social!

Europarlamentarul Daniel Buda a fost prezent alături de Sighiartău și a criticat politicile salariale ale PSD și a dat câteva exemple de asistați social care încasează lunar 1.500 de lei fără să muncească.

r2“Dacă ne uităm pe o hartă privind contribuțiile pe care județele le acordă la bugetul de Stat și alocările bugetare pe care PSD le-a adus, vedem că Ardealul beneficiază cei mai puțini bani. Vorbim de alocări bugetare foarte mici în raport cu contribuțiile pe care aceste județe le acordă bugetului de Stat. Cluj primește 44 % din ce a contribuit, Mureș la fel 70%, Arad 55%, Bihor 65% Sălaj 79% Bistrița-Năsăud primește undeva la 92% însă noi nu contribuim mult la bugetul de Stat pentru că NU avem destule companii care să aducă și să plătească impozite. Dacă ne uităm în sudul țării, vedem că județele sărace care au asistați sociali primesc foarte mulți bani: Teleorman 143% , Călărași 134%, Tulcea 106%, Caraș-Severin 118%… Vedem că regiunea Transilvaniei este văduvită de bani din bugetul de Stat… bineînțeles singurul criteriu pe care domnul Dragnea și domnul Grindeanu l-a prevăzut este acela al criteriului politic. “ a completat președintele interimar al PNL. 

 
Comentarii

  • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Dupa ce citim cifrele si vedem cum politrucii de pe Dambovita cea puturoasa, se comporta si feliaza TORTUL ( bugetul) tarii, imi dau seama cu frica si groaza cum singuri se despart de mandra TRANSILVANIE.Bai ;neghiobilor, hotilor, inconstientilor ; in numele marelui meu bunic CPT . luptator de exceptie in PRIMUL RAZBOI MONDIAL, fauritor si participant a ROMANIEI MARI la ALBA IULIA, cu acte nu cu povesti, fauritor de monument ridicat pt. fratii lui din catunul COASTA care au murit pt. noi ; va spun ; ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU si SA VA BATA daca nu va schimbati urgent comportamentul OTOMAN pe care il aveti in voi.
Caricatură

Ziar de Bistrita