Platformă online pentru tineri, lansată la Bistrița

 -  -  11203


 

Platforma online Tineret.net a fost lansată la Bistrița, în cadrul unui eveniment care a avut loc în Aula Magna a Universităţii “Babes-Bolyai” – Extensia Bistriţa. La lansarea proiectului pentru tineret au participat directorul Extensiei Bistriţa, Prof. Univ. Dr. Barta Andras, fondatorii platformei, zeci de studenţi din cadrul universităţii şi tineri bistriţeni.

”Platforma Tineret.net a pornit de la ideea unui tânăr de a pune într-un singur loc oportunitățile utile și plăcute de petrecere a timpului pentru tineri, elevi,studenți. Proiectul vizează în principal identificarea și promovarea de oportunități pentru dezvoltarea personală și de grup a tinerilor. Ideea echipei Tineret.net pune accentul pe Educație, Voluntariat, Antreprenoriat, Cultură, Sport și petrecerea Timpului liber de calitate. Platforma online Tineret.net , își propune să ofere tinerilor informații de care au nevoie în activitățile lor, fie că vorbim de educație, proiecte de voluntariat, burse sau locuri de muncă dar și să promoveze exemple de succes ale unor tineri sau ale unor organizații de tineri, care pot deveni modele de bune practici”, se arată într-un comunicat de presă.

 Iniţiatorul platformei Tineret.net, Bogdan Ivan Gruia, a explicat cum a luat naştere această platformă.

Ca și tineri suntem bombardați de foarte multe informații pe internet, dar nu avem de fiecare dată timpul să alegem ce e important pentru noi. Eram încă student atunci când am gândit un concept în care elevii și stundeții să aibă acces direct la informație de calitate în privința stagiilor de practică, job-urilor, proiectelor de mobilitate internațională, a competițiilor internaționale pentru studenți, etc. Aşa a luat naştere această platformă, prin care să filtrăm tot ceea ce înseamnă informaţie de calitate pentru elevi, studenţi sau pentru tinerii antreprenori. Platforma va include informaţii dintr-o arie largă de domenii. De la programe de formare profesională, la cursuri de redactare a unui CV, la sfaturi legate de un interviu de angajare, unde să aplice pentru un job sau unde să se distreze. Într-un cuvânt: informație de calitate destinată tinerilor!”, a spus Bogdan Ivan Gruia.

Platforma Tineret.net are mai multe secţiuni, printre care amintim „Learn&Earn”, “Free Time”, “Voluntariat şi Comunitate”, “Future Tech”, “Sports and Travel”, “Mândru de România”.

Alături de Bogdan Ivan Gruia, din echipa care a inițiat acest proiect fac parte Nicoale Hiticaș, Alin Demian și Lucian Bilț.

Site-ul funcţionează pe bază de voluntariat, astfel că oricine îşi doreşte să facă parte din echipă, să contribuie cu articole, cu informaţii sau cu idei, este binevenit.

Platforma va fi lansată, în perioada următoare și în alte orașe din țară.

1 notes
328 views
bookmark icon

One thought on “Platformă online pentru tineri, lansată la Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *