Platformele de colectare a deșeurilor din Bistrița transferate către Primărie; municipalitatea vrea să amenajeze insule ecologice

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat marți, în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre care prevede trecerea platformelor de colectare a deșeurilor echipate cu containere semi-îngropate din Bistrița din domeniul public al județului Bistriţa-Năsăud în domeniul public al municipiului.

Potrivit proiectului care a fost adoptat, este vorba despre 246 de platforme de colectare a deșeurilor, trecerea lor în domeniul public al municipiului Bistrița fiind necesară pentru realizarea de către Primăria Bistrița a obiectivului de investiții ”Dezvoltarea, modernizarea și completarea Sistemului de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul municipiului Bistrița”.

Primăria Bistrița a solicitat predarea platformelor de colectare a deșeurilor realizate pe terenurile proprietate publică a municipiului întrucât intenționează să accese fonduri prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență în vederea modernizării sistemului de colectare din oraș. Mai exact, municipalitatea și-a propus să construiască insule ecologice digitalizate în zona acestor platforme.

În proiectul de hotărâre se mai arată că Primăria Bistrița va continua să își respecte angajamentele asumate față de operatorul SUPERCOM SA prin aprobarea contractului de concesiune și nu își propune să limiteze în vreun fel dreptul acestuia de a opera infrastructura de colectare.

”Operarea insulelor ecologice digitalizate, ca parte componentă a infrastructurii Sistemului de management integrat al deșeurilor, va fi realizată în cazul Municipiului Bistrița de către operatorul de salubritate desemnat la nivelul UAT la momentul finalizării proiectului de investiții”, se mai arată în proiectul adoptat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

În cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Bistrița-Năsăud”, pe raza municipiului Bistrița au fost realizate 261 de platforme, echipate cu 2, 3 și 4 containere semi-îngropate, în număr total de 767 de containere. 246 dintre acestea, echipate cu 2, 3 și 4 containere semi-îngropate, în număr de 719 de containere, au fost realizate pe terenul proprietate publică a municipiului Bistrița.

Primăria Bistrița solicită bani prin PNRR pentru amenajarea a 100 de insule ecologice și înființarea a două centre de colectare în oraș

Primăria Bistrița vrea să amenajeze 100 de insule ecologice în oraș, pe modelul testat deja pe strada Petre Ispirescu