Platformele destinate depozitării deșeurilor vor fi monitorizate video

 -  -  11040


Până în toamna acestui an, platformele destinate depozitării deșeurilor din municipiul Bistrița și din celelalte trei orașe ale județului – Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi – vor fi monitorizare cu ajutorul unor camere de supraveghere video, a anunțat Ioan Ținteanvicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

”Cam într-o lună începe implementarea proiectului care prevede amplasarea unui număr de 180 de camere de luat vederi în toată Bistrița, în Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi, pentru ca toate platformele unde sunt depozitate deșeurile să fie supravegheate”, a declarat Ioan Țintean în emisiunea ”Impact” de la postul de televiziune AS-TV.

Sursa citată a mai adăugat că în acest fel se vor putea constata mai ușor neregulile și vor putea fi aplicate și sancțiuni.

”Camerele vor fi conectate la un server și astfel poți să îi dovedești celui care nu a respectat modalitatea de depozitare și legea că el e vinovat. (…) Camerele vor funcționa tot timpul. De exemplu, dacă lângă un tomberon este aruncat un sac, inspectorul de deșeuri de la primărie poate derula filmarea și astfel poate găsi vinovatul. Dacă se vor aplica una, două, cinci amenzi, care sunt mai scumpe decât tariful pe cinci ani pe care îl plătește o persoană, atunci se vor respecta și regulile de depozitare și colectare selectivă a deșeurilor. Totuși trebuie să existe o disciplină”, a adăugat Ioan Țintean.

Întrebat dacă sistemul de monitorizare va fi funcțional în toamna acestui an, Ioan Țintean a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar mai repede, respectiv în luna august.

Primele 12 astfel de camere au fost montate deja la stația de sortare de la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor de la Tărpiu.

Întreaga investiției privind amplasarea camerelor de supraveghere se ridică la peste 1,8 milioane lei și este suportată din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

1 notes
165 views
bookmark icon

One thought on “Platformele destinate depozitării deșeurilor vor fi monitorizate video

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *