Ploile torențiale au provocat din nou probleme în Bistrița-Năsăud

 -  -  3919


Mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au confruntat sâmbătă dimineața cu probleme cauzate de ploile torenţiale şi de inundaţii, potrivit datelor transmise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, CJSU Bistrița-Năsăud informează că mai multe gospodării din orașul Sângeorz-Băi au fost inundate. În zonă intervin pompierii de la Garda de Intervenție Sângeorz-Băi, precum și Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sângeorz Bai

De asemenea, pompierii voluntari intervin și în localitatea Rebrisoara, pentru evacuarea apei dintr-un beci inundat.

Un alt echipaj de pompieri de la Secția Năsăud intervine în localitate pentru evacuarea apei dintr-un garaj inundat. Tot în orașul Năsăud, apa a inundat carosabilul.

FOTO: Nascutiu Cristian

De asemenea, DN 17C a fost blocat în localitățile Coșbuc și Romuli din cauza unor aluviuni care au ajuns pe carosabil.

Administrația Națională de Meteorlogie a emis o atenționare nowcasting de vreme severă imediată valabilă sâmbătă până la ora 10:00. Este vizată zona montană a județului, precum și localitățile Maieru, Prundu Bârgăului, Rodna, Tiha Bârgăului, Josenii Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Lunca Ilvei, Șanț, Leșu, Ilva Mare, Măgura Ilvei, Poiana Ilvei. Se vor semnala averse ce vor cumula 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice.

0 notes
3044 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *