VIDEO: PMP Bistrița-Năsăud, deschis negocierilor pentru a forma majorități în CJ şi consiliile locale. ”Prima opțiune e PNL, dar nu exclud și alte variante”

 -  -  11187Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că formațiunea politică din care face parte este deschisă negocierilor cu celelalte partide pentru crearea de majorităţi în Consiliul Judeţean și în consiliile locale. Potrivit liderului PMP, prima opțiune în acest sens este PNL, dar nu exclude și alte variante.

Cred că votul de încredere pe care l-am primit din partea bistrițenilor ne obligă să ne implicăm în mod activ în formarea majorităților, pentru a putea reprezenta interesele cetățenilor și a le pune pe primul loc, dar și pentru a ne asigura că nu există niciun fel de derapaj din partea partidelor tradiționale. (…) Modul real în care putem să punem în practică proiectele despre care am vorbit în campanie este să ne implicăm direct în formarea de majorități la nivel municipal, comunal și județean. Pentru a putea lupta pentru bistrițeni, noi nu putem sta deoparte, ci trebuie să fim implicați în mod direct în procesul decizional, trebuie să fim parte din majoritățile făcute și mai ales din majoritatea făcută la Consiliului Județean”, a declarat Ionuț Simionca.

Liderul PMP din Bistrița-Năsăud a precizat că a purtat deja o primă rundă de discuții în acest sens cu reprezentanții Partidului Național Liberal, însă echipa sa are o serie de solicitări către liberali, astfel că negocierile continuă.

Am avut o primă discuţie cu PNL şi ei sunt prima opţiune. Sper să reuşesc şi să ajungem la un consens politic. După cum știți, atât în Parlament, cât şi la nivel local, întotdeauna am fost vertical, corect, am cerut lucruri de bun simţ, nu pentru mine, ci pentru cetăţeni. Am pus pe primul loc interesele bistriţenilor. Astfel, cererile echipei mele către PNL sunt următoarele:

  • deblocarea în Parlament şi votarea Legii Autostrada Nordului, care include şoseaua de centură a municipiului Bistriţa;
  • vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, astfel încât să putem pune în practică proiectele PMP la nivel judeţean;
  • viceprimar în municipiul Bistriţa, astfel încât să punem în practică proiectele PMP la nivel local – rezolvarea problemelor de apă-canal, asfaltarea drumurilor, trotuare, tot ce înseamnă infrastructură la nivel municipal, curăţenie, rezolvarea problemelor creşelor şi grădiniţelor. Priorităţile din campanie nu au dispărut pentru PMP şi pentru consilierii care ne vor reprezenta. La fel, extinderea reţelei de transport în comun, voi milita pentru trenul urban, pentru parcările semiîngropate, pentru renovarea şcolilor, digitalizare, zona de promenadă, toate proiectele din campanie;
  • viceprimar al orașului Beclean și un număr de 21 de viceprimari la nivel județean, în 21 de comune”, a mai precizat Ionuț Simionca.

”Vom avea o şedinţă statutară după încheierea negocierilor pentru a valida înţelegerile şi majorităţile făcute. Noi facem majorităţi şi vom susţine proiecte, nu partide politice. Mesajul meu vreau să fie clar: eu voi lupta pentru cetăţeni, nu pentru politicieni. Cei care trebuie să audă mesajul acesta să-l înţeleagă”, a spus liderul PMP.

Întrebat dacă există posibilitatea de a forma o majoritate chiar și alături de PSD, Ionuț Simionca a răspuns: ”Nu este exclusă niciun fel de opţiune. Prima opţiune este PNL și le-am cerut câteva lucruri. Nu spun că vom merge sau nu cu pSD, ci spun că există opțiuni.Asta e ce cerem, vedem ce se întâmplă pe parcurs, nu exclusă nicio variantă pentru că oamenii trebuie reprezentaţi. Noi avem candidaţi care au scos foarte multe voturi, cetăţenii din acele comune şi-au pus nădejdea în candidaţii noştri şi acei cetăţeni nu pot fi lăsaţi de izbelişte sau la mâna unui primar. Pentru noi primează interesul cetăţeanului şi faptul că noi am fost onoraţi și responsabilizați cu aproape 14.000 voturi la nivel judeţean, ceea ce înseamnă că cetăţenii îşi doresc să fie reprezentaţi de PMP. Nu putem să stăm în afara majorităţilor, de aceea am lansat aceste cereri pentru PNL. Pentru că suntem un partid de dreapta, prima opţiune sunt liberalii, dar, în acelaşi timp, prioritatea zero pentru PMP sunt cetăţenii, care şi-au pus baza în noi şi care ne-au acordat încrederea trebuie reprezentaţi. (…) Oamenii își pun speranța și încredere în noi și noi nu vrem să dezamăgim. Nu exclud niciun fel de majorități, pentru că trebuie să îi reprezentăm pe cetățeni, dar pe mine nu mă interesează alianțe pentru partide politice, ci majorități pentru proiecte”, a mai precizat liderul PMP Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește alegerile locale din 27 septembrie, Ionuț Simionca a afirmat că nu a fost deloc o luptă ușoară, dar rezultatele obținute de PMP Bistrița-Năsăud sunt foarte bune.

A fost o luptă grea, o luptă extraordinară pe care am dus-o cu partidele tradiționale și vreau să îi asigur pe toți cei care au votat PMP că vom continua să ne batem pentru ei. Cel mai important lucru pe care bistrițenii trebuie să îl știe este că vor fi reprezentanți cu cinste și onoare. De departe, PMP este partidul pe val, partidul care a avut cea mai mare creștere la alegerile locale din Bistrița-Năsăud față de alegerile precedente. Chiar dacă nu am devenit primar, cele 15,9 procente din voturile exprimate de bistrițeni mă onorează și mă obligă să lupt mai departe pentru schimbarea orașului în bine și, la nivel județean, pentru schimbarea comunelor în bine. PMP va fi reprezentat la nivel municipal de 3 consilieri – Silvia Galben, Ștefania Stere și Oana Săcălean. La nivel județean încă nu am hotărât ce se va întâmpla. Trebuie să facem o ședință și vom lua o hotărâre în acest sens. Mulțumesc și celor 75 de aleși locali ai PMP, oameni omești, sinceri, muncitori și harnici, dispuși să lupte cu aceste partide tradionale și cu primarii în funcție”, a completat aceeași sursă.

Întrebat cine ar putea fi prima femeie viceprimar al municipiului Bistrița, Ionuț Simionca a spus că încă nu a purtat discuții cu colegele sale cărora le-au fost atribuite mandate de consilier local.

De asemenea, discuții se vor purta și pentru o posibilă funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din partea PMP.

Ionuț Simionca anunță că PMP este deschis negocierilor pentru formarea unor majorități în Consiliul Județean și consiliile locale

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că partidul este deschis negocierilor cu celelalte formațiuni politice pentru crearea de majorităţi în Consiliul Judeţean și în consiliile locale.#IonuțSimionca #PMP

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 30 septembrie 2020
1 notes
312 views
bookmark icon

One thought on “VIDEO: PMP Bistrița-Năsăud, deschis negocierilor pentru a forma majorități în CJ şi consiliile locale. ”Prima opțiune e PNL, dar nu exclud și alte variante”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net