PRO TV: “Un primar din Bistrița-Năsăud care RECUNOAȘTE că s-a plătit de 10 ori mai mult pe o toaletă!” PNDL e- un program de suflet al PSD-iștilor prin care-au putut face manevre!

 -  -  13012


PNDL – Proiectul Național de Dezvoltare Locală a reprezentat “pușculița” baronilor locali, prin care și-au asigurat stăpânirea. Primarii care NU au fost în stare să atragă bani europeni s-au folosit de banii guvernamentali. Cu o legislație a licitațiilor favorabilă, primarii din comune au putut încredința-direct o serie de contracte și servicii, decontate pe baza facturilor.

PRO TV: “un primar din Bistrița-Năsăud care RECUNOAȘTE că s-a plătit de 10 ori mai mult pe o toaletă!” PNDL e- un program de suflet al PSD-iștilor prin care-au putut face manevre!

PRO TV: “un primar din Bistrița-Năsăud care RECUNOAȘTE că s-a plătit de 10 ori mai mult pe o toaletă!” PNDL e- un program de suflet al PSD-iștilor prin care-au putut face manevre!https://www.ziardebistrita.ro/pndl-un-program-de-suflet-al-psd-istilor-prin-care-au-putut-face-manevre-primar-din-bistrita-nasaud-care-recunoaste-ca-s-a-platit-de-10-ori-mai-mult-pe-o-toaleta/#ZiarDeBistrita, #DUmitruTomsa, #Urmenis, #BistritaNasaud, #Primar, #PNDL, #PSDBN, #FapteNuVorbe, #BIGTEAM

Publicată de Ziar de Bistrita pe Miercuri, 22 ianuarie 2020

Controale la proiectele finanțate prin PNDL!

Primarii au cerut bani pentru decontarea lor, dar responsabilii au oprit de la plată peste 50 de milioane de lei din cauza neregulilor.

Inspectorii în construcţii şi corpul de control al Ministerului Dezvoltării au descoperit mai multe nereguli în judeţul Bistriţa-Năsăud. De exemplu, la modernizarea şcolii din comuna Urmeniș, unde obiecte sanitare din toaleta şcolii costă de zece ori mai mult decât ar fi trebuit. O recunoaşte chiar primarul.

600 de lei în loc de 60 de lei pentru o toaletă în Urmeniș!

Dumitru Tomșa, primar Urmeniș: ″La grupul sanitar era pus un lavoar normal, care costă 60 de lei şi era pus la plată 600 de lei. Am omis şi eu şi dirigintele de şantier, nu ne-am uitat ca lumea.″⁣ după cum se arată în reportajul prezentat de PRO TV.

Iar pentru dispensarul din localitate, primarul a cerut decontarea a 900.000 de lei, deşi stâlpii de rezistenţă au fost turnaţi prost, fără respectarea proiectului tehnic, potrivit ministerului Dezvoltării.

Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice: ”În judeţul Bistriţa, lucrări neefectuate… despre ce vorbim? Nu e o greşeală, nu s-a întâmplat să greşească o grindă, vorbim despre neefectuarea unei lucrări cerută a fi decontată. Nu, aici nu mai e doar o simplă greşeală. S-a terminat cu lucrările de mântuială, deci Ministerul Lucrărilor Publice nu va plăti decât lucrările efectuate conform proiectelor.”

Autorităţile de la București controlează 1.500 de proiecte de investiţii din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru care primari din toată ţara au cerut 900 de milioane de lei. Acţiunea este în curs, iar până acum peste 50 de milioane de lei au fost oprite de la plată, din cauza neregulilor. Totuşi, oficialii dau asigurări că niciun şantier nu va fi închis şi nicio investite stopată.

Cum a ajuns Radu Moldovan mare-șmecher pe județ? Simplu:  a fost un geambaș de fonduri prin PNDL!

Banii alocați prin PNDL reprezintă finanțări pentru proiectele de investiții derulate de primari și au fost folosiți pentru modernizarea unor drumuri comunale, străzi și ulițe, pentru reabilitarea unor unități de învățământ, extinderi ale rețelelor de canalizare și alimentare cu apă. Au fost banii prin care președintele Consiliului Județean și-a negociat transferul de primari și a reușit să devină influent în județ. Asta deoarece până atunci confisca realizările începute și finanțate de Guvernul PDL.

PNDL 1 și 2 sunt programe care l-au ajutat pe Moldovan să devină baronul primarilor! Ambele programe sunt estimate la 100 de milioane de euro.

În ultima zi ca premier, Victor Ponta a semnat o Ordonanță de Urgență prin care județului s-au alocat 63 de milioane de euro prin PNDL 1. Au fost sumele cu care PSD-ul și-a atras primarii din întreg județul și prin care Organizația condusă de Radu Moldovan a reușit să se întărescă după alegerile locale și parlamentare din 2016.

După ce Dragnea a preluat PSD-ul, Radu Moldovan a primit bani prin PNDL 2. Teoretic, prin PNDL 2, județul va primi 150 de milioane de euro, în perioada 2017 – 2020). Acești bani au mers către toate cele 62 de primării din Bistrița-Năsăud, plus Consiliul Județean.

300 de inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții au fost trimiși în teren, pentru a efectua controale și a verifica modul în care au fost făcute mai multe investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (etapele I şi II).

La Bistrița, există 2 mari obiective, unde PSD a marcat: Sala Polivalentă din Wonderland și Colegiul Rebreanu (obiective asumate de PSD, pentru care finanțarea a fost menționată, NU asigurată integral: fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții). Șantierele deschise de PSD-iști (încă nefinalizate) sunt folosite ca mari-sperietori, iar PNL-iștii resimt presiunea finanțării obiectivelor începute din bani guvernamentali…

Radu Moldovan și Daniel Suciu au afișat 3 desene și au promis o Polivalentă de 20 de MILIOANE de euro! PSD-iștii au uitat esențialul: “banile!” Ce se face și ce NU se face, pe viitor? Finanțarea e de fapt marea-probemă a tot ce-nseamnă bani guvernamentali!

1 notes
2137 views
bookmark icon

One thought on “PRO TV: “Un primar din Bistrița-Năsăud care RECUNOAȘTE că s-a plătit de 10 ori mai mult pe o toaletă!” PNDL e- un program de suflet al PSD-iștilor prin care-au putut face manevre!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *