Deja miroase a BLAT! PNL-ul e pe val, dar NU are candidat la Consiliul Județean! Filiala condusă de Ioan Turc LASĂ culoar liber pentru funcția de președinte la CJ, cu Radu Moldovan (PSD) – favorit?

 -  -  21936


Filiala PNL Bistrița – Năsăud a obținut un scor amețitor la alegerile europarlamentare și s-a clasat a treia la nivel național. Cu 13.000 de voturi pe municipiu, PNL-iștii au simțit că funcția de primar de Bistrița ar putea fi adjudecată și mai mulți candidați s-au îngrămădit să candideze în cursa internă.

 

Astfel pentru funcția de primar de municipiu și-au anunțat candidatura Ioan Turc, Sorin Hangan, Diana Morar și Dorin Dobra. Niciunul dintre ei NU a prins nominalizarea și fiecare mizează pe un scor favorabil în sondaje și pe nominalizarea de la centru.

Președintele PSD, Radu Moldovan DEFILEAZĂ prin județ și niciun PNL-ist NU intră să-l contracandideze! E  prea mare RISCUL să piardă lupta și NU ar da bine la carieră!

În tot acest timp, județul este ignorat total și încă NU se preconizează un cotra-candidat împotriva lui Radu Moldovan. Președintele PSD a beneficiat de clemență totală în cele 2 mandate și nu a avut opoziție la nivelul consilierilor județeni. De menționat că la această oră PNL are 2 consilieri excluși din PNL, pe motiv de blat cu PSD : Neia Lăcătuș și Monica Săsărman. De asemenea, mai sunt vizați câțiva consilieri județeni ai PNL  (care cică NU vor prinde o nouă listă) deoarece ar juca la 2 capete, dacă alegerea președintelui CJ ar fi indirectă, prin vot secret).

 

Fără lideri care să fie activi prin județ, cu o serie de primari care au fost susținuți de PSD prin programul PNDL, liberalii vor avea o problemă la alegerile pentru funcția de președinte CJ. Aceste politici sunt rezultatul ezitărilor lui Ioan Turc, președintele care NU a acționat la timp și NU a reușit să -și atragă primarii de partea lui și s-a focusat mai multe pe municipiu (deși deține funcția de președinte de filială județeană). Ba mai mult, șeful PSD a fost numit cetățean de onoare în comune conduse de primari PNL, aspect care reprezintă o sfidare la adresa opoziției.

Despre candidatul PNL la Consiliul Județean, Ioan Turc a spus că încă NU se focusează pe acest aspect! ATENȚIE: mai sunt 6 luni până-n alegeri și PNL-ul nu are candidat anti-Radu Moldovan!

Reporter: – cine se bate direct cu Radu Moldovan în persectiva viitoarei campanii?

Ioan Turc: – Vom stabili acest lucru! avem alegeri prezidențiale, ne focusăm pe ele!

Reporter: Deci deocamdată, nimic.. Nu e ca la Primăria Bistrița, să fie 3 candidați?

Ioan Turc: — Poate sunt mai mulți! Nu ne preocupă acest subiect acum!

Reporter: Da, dar în primăvară spuneați că asta vă preocupă și că în octombrie o să aveți candidatul.

Ioan Turc: – Este adevărat, la un moment dat s-a discutat despre un sondaj de opinie pe care Bucureștiul trebuia să-l facă… din motive de reașezare a strategiilor nu s-a mai întâmplat acest lucru… dar lucrurile merg bine!

Reporter (ironic):  – Merg bine în sensul în care stau!

Ioan Turc: – Merg bine, în sensul în care favorabilitatea pentru PNLeste una bună și eu sper că acest lucru se va vedea și la prezidențiale.. prezidențialele sunt ultimele alegeri înainte de locale. Acum, dacă rezultatul va fi foarte bun, cu siguranță că vom pleca cu prima șansă și la locale!

La alegerile europarlamentare, pe municipiu, PNL a obținut 33,74% (13.000 de voturi) , USR-PLUS a luat 25.88% , iar PSD – 15,06%.

Pe județ: PNL – 38.28%, PSD – 23.69% și USR – PLUS – 15%.

Spre comparație, la alegerile din 2016, Ovidiu Crețu (PSD) a adunat 12.800 de voturi și astfel și-a adjudecat al 3-le mandat cu 45% din voturile celor prezenți.Scorul amețitor de la europarlamentare i-a făcut pe cei aflați la conducerea PNL să viseze la funcția de primar și momentan EXCLUD orice alianță pentru Primăria Bistrița.

Despre o bătălie directă cu Radu Moldovan pentru funcția de președinte la CJ, PNL-iștii NU se pronunță și deocamdată niciunul din lideri NU și-ar risca propria carieră politică într-o confruntare pe județ cu liderul PSD!

Citiți și:

PNL-iștii au făcut un sondaj și spun că județul e “de dreapta”! Robert Sighiartău: “Există o mare rată de respingere pentru Radu Moldovan și pentru ceilalți lideri politici!”

ANALIZĂ: Primarii din PNL stau cuminți și NU fac opoziție PSD-ului. Motivul: banii din PNDL! O listă cu investițiile primarilor din opoziție!

2 notes
1061 views
bookmark icon

2 thoughts on “Deja miroase a BLAT! PNL-ul e pe val, dar NU are candidat la Consiliul Județean! Filiala condusă de Ioan Turc LASĂ culoar liber pentru funcția de președinte la CJ, cu Radu Moldovan (PSD) – favorit?

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *