Politic

PNL Bistrița-Năsăud va efectua sondaje pentru a stabili candidatul la șefia Consiliului Județean

 -  - 


Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a anunțat că partidul din care face parte va efectua sondaje de opinie pentru a stabili candidatul potrivit pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. 

Există în spațiul public întrebări legate de viitorul candidat al Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. În acest moment, așteptăm rezultatul unui sondaj de opinie făcut la nivel național pentru fiecare județ, deci și pentru Bistrița-Năsăud, sondaj care își propune să evalueze să contureze un anumit profil de candidat. După ce vom avea acest sondaj, vom demara propriile noastre sondaje, în vederea desemnării candidatului pentru președinția Consiliului Județean. Avem în vedere mai mulți candidați sau mai mulți colegi care pot dobândi calitatea de candidat și care, din punctul meu de vedere, corespund unui profil prezumtiv de candidat. Pe noi ne interesează, în primul rând, ce doresc alegătorii. Nu venim cu rețetă dată, redactată. De la preluarea funcției de președinte al PNL Bistrița-Năsăud, am condus exclusiv campanii electorale de succes. De aceea, sunt foarte încrezător cu privire la rezultatul viitoarelor campanii electorale. În această perioadă, noi desfășurăm activități în organizațiile locale, ne întâlnim cu colegii noștri, discutăm, analizăm situația din fiecare organizație în parte. De asemenea, organizăm alegeri în organizațiile speciale. Mâine avem alegeri pentru organizația de seniori a PNL la nivelul județului. Urmează alegeri pentru Liga Aleșilor Locali, pentru organizațiile de femei, tineret și studenți”, a spus Ioan Turc.

Liderul PNL Bistrița-Năsăud a adăugat că numele candidatului va fi făcut public după ce vor fi analizate sondajele.

”Sondajele de opinie sunt un instrument de uz intern. După ce analizăm datele sondajelor de opinie, vom ieși cu nume. Nu face bine nimănui să fie vehiculat pur și simplu un nume”, a mai spus Turc.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud spune că numele candidatului va fi anunțat anul viitor.

”Până spre finalul lunii noiembrie vom avea și date interpretate, după care, la începutul anului viitor, vom face propriile noastre măsurători, pentru că nu ne bazăm doar pe cele de la nivel național. Nu mai târziu de vara, toamna timpurie, adică cel mai devreme luna mai, cel mai târziu luna septembrie, vom anunța candidatul PNL. Numele va fi anunțat cu suficient timp înainte de campania electorală, așa cum se procedează de fapt”, a încheiat Ioan Turc.

Întrebat de jurnaliști dacă ar putea lua în calcul să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a răspuns: ”Eu am o datorie față de acest oraș. Am demarat un amplu program de modernizare a orașului și nu mă las de el până când nu îl văd finalizat”. 

133 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.